ליאו די, בעלה של לוסי הי"ד ואביהם של רינה ומאיה הי"ד שנרצחו בשבוע שעבר בפיגוע בבקעת הירדן, שיתף היום (חמישי) ברשת את המתכון של אשתו למרק עוף, אשר היא נהגה להכין כל שבוע לכבוד שבת.

בהספד שנשא בהלווייתה מוקדם יותר השבוע ליאו סיפר כי לוסי שמרה את המתכון בסוד במשך שנים, ורק שיתפה את המתכון איתו בשבוע שעבר, כשהיא הייתה עסוקה מדי כדי להכין בעצמה את המרק. "תמיד יכלתי לעזור לך בכל דבר חוץ מהמרק" סיפר. "רק בשבוע שעבר, לפני השבת האחרונה שלנו ביחדת האחרונה שלחת לי את המתכון. עכשיו אני אצטרך להכין את המרק לבד כל שבת – אבל לפחות הוא יהיה כמו שאת הכנת".

המתכון למרק העוף של לוסי די הי"ד:

חבילת כנפי עוף\גרונות עוף או הודו
2 בצלים חתוכים
4 גזרים קלופים וחתוכים לרבעים
2 קישואים חתוכים לרבעים
חתיכת דלעת חתוכה לרבעים
2 גבעולי סלרי קצוצים
2 עגבניות קצוצות
שורש פטרוזיליה קלוף וקצוץ ל-6 חלקים
צרור פטרוזיליה טרייה קצוצה
3 עלי דפנה
חצי כפית שמיר, בזיליקום וכמון
כף אבקת מרק עוף
מלח ופלפל

הוראות הכנה: מניחים את העוף/הודו בסיר גדול ומטגנים עם הבצל בזמן שקוצצים את שאר הירקות, תוך ערבוב כדי שיקבל צבע אחיד. לאחר מכן מוסיפים את שאר הרכיבים.

מלאו את הסיר במים, כך שיגיע למרחק של כ-7 סנטימטרים מראש הסיר. הביאו לרתיחה על אש בינונית, ובשלו שעתיים. לקבלת הטעם הטוב ביותר – בשלו לאחר מכן לשעתיים נוספות.