ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט, היה זה שהכניס את השר לשוויון חברתי עמיחי שיקלי לחיים הפוליטיים.

אחרי ששיקלי היה אחד הגורמים להפלת ממשלת בנט – לפיד היחסים בין השניים נותקו. כעת שיקלי תוקף בחריפות את בנט בעקבות דבריו הערב נגד נאומו של נתניהו.

לדברי שיקלי: "בנט, שגנב ראשות ממשלה עם שישה מנדטים, מטיף מוסר וחושב שאזרחי ישראל מתגעגעים לוואליד טאהה כיו"ר ועדת הפנים, לרוטציות עם לפיד ולקבינט בהובלת מירב מיכאלי".

"כן, המציאות לא פשוטה והחשבון מול מבקשי נפשנו פתוח – ועדיין עדיפה לאין ערוך ממשלה נבחרת על ממשלת הונאה", אמר שיקלי.

כאמור, בציוץ שפרסם בטוויטר ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט הוא טען כי הנאום של נתניהו היה "נאום אנטי מנהיגותי מביש ומפצל. בדיוק הפוך ממה שישראל צריכה".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

ארכיון (צילום: סרוגים)

גם יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ, ששימש כשר הביטחון בממשלת בנט לפיד, אמר כי "בבכיינות לא בונים מנהיגות".

ראש האופוזיציה יאיר לפיד הוסיף ותקף את נתניהו: "בשעה שאויבינו ממשיכים לגבות חיי אדם יקרים ודם אחינו ואחיותינו נשפך ברחובות, ראש הממשלה מאבד שליטה אל מול פני האומה. במקום לקיים מסיבות עיתונאים ולהאשים אחרים בצרות שגרמה הממשלה הקיצונית והכושלת בתולדות המדינה, הגיע הזמן שהוא ושריו יפסיקו להתבכיין וייקחו סוף סוף אחריות".