בכיר מואשם בפלילים: סגן ראש העיר של ראשון לציון, מקסים בביצקי מואשם היום (ג') בפלילים.

פרקליטות מחוז המרכז הגישה היום (שלישי) כתב אישום כנגד סגן ראש עיריית ראשון לציון. בכתב האישום מואשם הסגן בעבירות של מרמה, הפרת אמונים, שיבוש הליכי משפט, מתן ידיעה כוזבת, זיוף בידי עובד ציבור וקשירת קשר לפשע.

כתב האישום הוגש לאחר שבביצקי (52) יצר קשר עם אזרחית אוקראינית ועזר בהברחתה לארץ תוך שימוש במעמדו כסגן ראש עיר וזאת על מנת להקל את כניסתה של התיירת האוקראינית לארץ. במסגרת הקשר בין השניים בביצקי זייף מסמך רשמי תוך שימוש בחתימתו על מנת לפברק הזמנה רשמית של עיריית ראשון לציון ובה מאושרת הגעתה של הידידה האוקראינית לארץ על מנת להשתתף בכנס מקצועי.

סמל ראשון לציון

יתר על כן, בביצקי הזמין חדר עבור האורחת האוקראינית למשך חודש, על אף שידע כי היא לא תשהה בו במהלך ביקורה בארץ. בביצקי הנחה את האורחת לשקר בפני הרשויות בארץ ולספר שהיא עובדת במוקד של עיריית בוצ'ה שבאוקראינה. בישראל האישה הציגה בפני הרשויות את המסמכים שסיפק לה בביצקי, אך לאחר תשאול עלה חשד כי מדובר במידע כוזב וכניסתה לארץ סורבה.

בביצקי פנה לרשות האוכלוסין וההגירה תוך שימוש בתפקידו ומעמדו ודרש את שחרורה של האורחת, הוא אף הציע ערבות כספית בתמורה לשחרורה של האורחת. בביצקי זומן לחקירת משטרה שלפניה מחק את ההתכתבויות בינו לבין האוקראינית.

הפרשה נחשפה בחודש אוקטובר האחרון וכיום הוגש כתב האישום כנגד סגן ראש העיר באישור המשנה לפרקליט המדינה לעניינים פליליים (שלמה למברגר).