למרות הנחייתו הברורה של ראש הממשלה בנימין נתניהו לחברי מפלגתו לא לתקוף את נגיד בנק ישראל ולא להתייחס לנושא העלאות הריבית, שר התקשורת שלמה קרעי מתעלם מההנחיה ותוקף בחריפות את נגיד בנק ישראל בעקבות החלטתו להעלות את הריבית בפעם התשיעית ברציפות.
בחשבון הטוויטר שלו כתב קרעי: "תודה לנגיד בנק ישראל על מתנת החג המפוארת שהעניק לאזרחי ישראל. עם אטימות כזו ערב חג הפסח, אולי אפשר לשים רובוט בתפקיד הנגיד שיקבל החלטות על העלאות הריבית על סמך אלגוריתם אובייקטיבי ומנותק מהעם. ואולי כדאי כבר להתעסק בפתיחת הקרטל הבנקאי לתחרות, ולא לתת רק לבנקים להתעשר מהריבית".
לפני כחודשיים, אחרי הביקורת הפומבית שנשמעה על ידי כמה מחברי הכנסת והשרים של הליכוד בעניין העלאת הריבית, ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה לחברי מפלגתו להפסיק להתבטא בנושא.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
לפי הודעת הליכוד: "ראש הממשלה נתניהו הורה לחברי הכנסת של הליכוד להפסיק להתערב ולהתבטא בעניין הנגיד. ראש הממשלה אמר לחברי הכנסת כי אנחנו מחויבים לשמור על עצמאות בנק ישראל."
"עצמאות בנק ישראל היא נדבך מרכזי במדיניות הכלכלית שמוביל ראש הממשלה במשך שני עשורים ודבר לא ישנה זאת" הוסיפו בהודעה החריגה.
מה דעתך בנושא?
61 תגובות
4 דיונים
משה משה
מה הציפיות מקרעי?. זאת הרמה !
23:40 10.04.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוסי
מי זה קרעי,חוצפן שנכנס לכנסת בגלל הפה המלוכלך שלו,לך הביתה תעשה ילדים ותחייה מהביטוח לאומי על חשבוננ,אוכל חינם.
22:06 10.04.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
משה
הקרעי הזה רק נזקים הטא עושה
21:58 10.04.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
סמדר
הוא דובר של זבל קטן נתניהו. זבלוני לא יכול לצייץ כי הוא בעוצר ציוצים, אז הוא מפעיל את הדוברים שלו
18:58 10.04.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
משה
כמה טיפש ורובוט יכול להיות שר בממשלה ההזויה
15:27 10.04.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אוקימורון
בעניין רובוטים אדון קרעי בקשתך התמלאה כבר ואתה ההוכחה
14:37 10.04.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אובייקטיבי
איזו כותרת מכוערת וקליק בייט מהרמה הנמוכה ביותר...בבקשה אל תהפכו את עצמכם לוואלה או ynet
12:33 10.04.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נטראלי
יש ראשה ממשלה מיאר חיות סער ושו"ת
12:31 10.04.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אליהו
ויפתח ה' את פי האתון
03:50 10.04.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בגין
ביבי קוסם העלים את הליכוד
03:37 10.04.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר