מבזקים
סרוגים

גלנט ביקר בגוש עציון ושיגר רמז על התקיפות בסוריה

שר הביטחון (עדיין) יואב גלנט בביקור בחטמ״ר עציון: ״אנחנו לא נאפשר לאיראנים ולחיזבאללה לפגוע בנו. לא אפשרנו את זה בעבר, אנחנו לא מאפשרים את זה בהווה ולא נאפשר את זה בעתיד״

אריה יואלי | חדשות סרוגים
י"א ניסן התשפ"ג
גלנט ביקר בגוש עציון ושיגר רמז על התקיפות בסוריה
גלנט ביקר בגוש עציון ושיגר רמז על התקיפות בסוריה צילום: (צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון)

שר הביטחון, יואב גלנט, סיים היום (א') סיור בחטיבת עציון, יחד עם מפקד אוגדת איו״ש תא"ל אבי בלוט, רמ״ט פיקוד מרכז תא"ל רועי שטרית, מפקד חטיבת עציון אלו"מ איתי מטק ומפקד גדוד ״שקד״ סא"ל עומרי משיח.

השר גלנט שמע את עיקרי התחקיר הראשוני על פיגוע הדריסה שארע אמש בגזרה וקיבל סקירה מבצעית על מאמצי צה״ל בימי הרמאדן ולקראת חגי ניסן. לאחר מכן, שר הביטחון הגיע לבסיס החטיבה וערך הרמת כוסית עם חיילי וחיילות גדוד ״שקד״ של חטיבת גבעתי.

לחיילי גדוד ״שקד״ אמר גלנט: ״שמח לראות את המוטיבציה הגבוהה אצל כל חיילי וחיילות הגדוד. המשימה שאתם מבצעים בהגנה על מדינת ישראל ברורה – אתם צריכים להיות חדים כסכין כנגד הטרור, ולפגוע במי שרוצה לפגוע בכם״.

צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון
צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון

״לאחר תחקיר ראשוני על פיגוע הדריסה שארע אמש, אני מבין שהפעולות שנקטו הלוחמים לפני הפיגוע מנעו פגיעה קשה יותר בחייהם. אני מקווה שהם יחלימו במהרה ויחזרו לאיתנם״.

צבא אסד בסוריה: "ישראל חצתה קו אדום"
צבא אסד בסוריה: צילום: צבא אסד בסוריה:

בהקשר לתקיפות בסוריה נגד מטרות איראניות, רמז גלנט: "אנחנו נמצאים במתח בכל הגזרות. האיראנים שולחים את זרועותיהם ליהודה ושומרון ולעזה, ומנסים להתבסס בסוריה ובגבול הלבנון. אנחנו לא נאפשר לאיראנים ולחיזבאללה לפגוע בנו. לא אפשרנו את זה בעבר, אנחנו לא מאפשרים את זה בהווה ולא נאפשר את זה בעתיד. אנחנו נדחק אותם מסוריה למקום בו הם צריכים להיות, וזה באיראן״.

״לכל גדוד ולכל חטיבה הפועלת ברחבי הארץ יש תפקיד חשוב. אתם תעודת הביטוח המאפשרת למשפחות של כולנו לשבת יחד סביב הסדר. מאחל לכם ולמשפחותיכם חג שמח והרבה בהצלחה, שמרו על עצמכם״.

גדוד שקד חטמ"ר עציון יואב גלנט תקיפה בסוריה