יומיים לאחר סיכול הפיגוע נגד ישראלים ויהודים ביוון, שר החוץ אלי כהן נפגש היום (חמישי) עם נשיא קפריסין ניקוס כריסטודולידיס ודן איתו על עצירת הטרור האיראני והכנסת משמרות המהפכה לרשימת ארגוני הטרור, הרחבת הסכמי אברהם וחיזוק היחסים עם מדינות השלום תוך הבהרה כי הם אינטרס אזורי שיביא ליציבות רבה יותר ושגשוג כלכלי.
עוד דנו השניים על חיזוק הברית האזורית בין ישראל, יוון וקפריסין. ישראל וקפריסין יקדמו פעילות משותפת בתחום האנרגיה והחיבור הכלכלי בין המדינות.

שר החוץ אלי כהן: "הטרור האיראני מאיים לא רק על ישראל. לפני יומיים סוכל פיגוע איראני על אדמת יוון ולפני שנה סוכל פיגוע איראני בקפריסין. המשימה של כולנו היא לעצור את הטרור האיראני והדרך לעשות זאת היא על ידי הכנסת משמרות המהפכה לרשימת ארגוני הטרור. חיזוק הברית האזורית עם קפריסין ויוון הוא אינטרס לשלושת השותפות וליציבות האזורית.
עוד הוסיף: "פיתוח הקשרים הכלכליים, התיירותיים והאנרגטיים בין ישראל לקפריסין יכול לחזק את היחסים המעולים הקיימים בין המדינות ובין העמים כבר היום".
עוד סקר שר החוץ כהן את היחסים עם מדינות הסכמי אברהם ואת האפשרות להרחבתם למדינות ערביות ומוסלמיות נוספות. שר החוץ כהן דן על נשיא קפריסין בהאפשרויות לחיזוק הקשר בין המדינות לאור השינויים המתרחשים בתחומי הביטחון האזורי והאנרגיה.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים