ברקע הפגנות השמאל והפגנות הימין היום (שני) בירושלים, המשטרה נערכת בכוחות מתגוברים לשמירה על הסדר הציבורי. לפני זמן קצר המשטרה פיזרה מפגיני שמאל שחסמו את צומת הכניסה לעיר. בנוסף שלושה מפגינים נעצרו בחשד שהתפרעו ותקפו שוטרים.
כמו כן בעקבות המחאה, מספר צירי תנועה באזור הכנסת חסומים לתנועת כלי רכב, בהם: רופין, רבין, הנשיא השישי, שדרות המוזיאונים, לורך, עזה, זוסמן וקפלן. בתוך כך המשטרה הודיעה באופן רשמי כי יוקצה מתחם מחאה גם להפגנות הימין בעד הרפורמה בצומת בורג-מבקר המדינה.
ממשטרת ישראל נמסר: "המשטרה קוראת לכלל המפגינים להישמע להוראות השוטרים, למחות כחוק ולהימנע מגילויי אלימות מכל סוג שהם. המשטרה תפעל בנחישות ובאפס סובלנות כלפי אלימות מכל סוג שהיא. הנהגים המגיעים לאזור, מתבקשים לנסוע בדרכים חלופיות בשל עומסי תנועה במקום".
כזכור היום לראשונה מתכוננת ענק של הימין בעד הרפורמה המשפטית בהודעה אותה פרסמו מספר חבר כנסת ושרים מהקואליציה נכתב: "מצב חירום עולים לירושלים. לא יגנבו לנו את הבחירות, אסור לוותר על בחירת העם. הביאו את הדגל ובואו" העצרת תתקיים מול הכנסת בין גן סאקר לבית המשפט העליון.
היום אנחנו מפסיקים לשתוק. היום הימין מתעורר. הפיצו הלאה. pic.twitter.com/okanuudwo0
— איתמר בן גביר (@itamarbengvir) March 27, 2023
כאמור בכירי קואליציה רבים וביניהם שר האוצר בצלאל סמוטריץ' והשר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, קראו לציבור להגיע להפגנה. בהודעה שהוציא סמוטריץ' אמר: "חברים, אסור בשום פנים ואופן לעצור את הרפורמה לתיקון מערכת המשפט ולחיזוק הדמוקרטיה הישראלית" אמר סמוטריץ'. "אנחנו הרוב. אסור להיכנע לאלימות, לאנרכיה, לסרבנות ולשביתות פראיות. אנחנו הרוב. בואו נשמיע את הקול. נפגשים הערב ב-18:00 בירושלים, מול הכנסת. אני אהיה שם. בואו גם אתם. לא ניתן שיגנבו לנו את הקול ואת המדינה!".
מארגני מאחת הימין פנו גם הם לציבור ואמרו: "אנחנו מבקשים מכל בני המחנה הלאומי: ערב פסח, בואו ניתן כוח להנהגת הימין להוביל את המדינה בדרך בה בחרנו. בואו ניתן להם כוח לעמוד איתן מול התלהמות השמאל ולנהל את ישראל בדרך לאומית ויהודית. אנחנו לא אזרחים סוג ב'. אסור שיגנבו לנו את הבחירות. אסור שיגנבו לנו את המדינה" .
———–
אנחנו עושים מאמץ גדול לאתר את בעלי הזכויות בצילומים. השימוש ביצירות שבעל הזכויות בהן אינו ידוע או לא אותר נעשה לפי סעיף 27א ל"חוק זכויות יוצרים". אם זיהיתם צילום ואתם בעלי הזכויות בו, יש לפנות ל srugim@srugim.co.il
תגובות