לפיד תוקף את הקואליציה: "ועדה לבחירת מקורבים"
חברי האופוזיציה לא התרשמו ממתווה הפשרה והקפאת הרפורמה שהקואליציה הציעה והמשיכו לתקוף את הממשלה. יאיר לפיד אמר: "ההצעה האחרונה היא מתווה להשתלטות פוליטית עוינת על מערכת המשפט"

לאחר החלטת ראשי הקואליציה להשהות את רוב סעיפי הרפורמה המשפטית לאחרי יום העצמאות, ואחרי שחבריו לאופוזיציה תקפו את הממשלה, גם יו"ר האופוזיציה, יאיר לפיד הצטרף למתקפה ואמר: "ההצעה האחרונה של הקואליציה היא מתווה להשתלטות פוליטית עוינת על מערכת המשפט. זו לא ועדה לבחירת שופטים – זו ועדה לבחירת מקורבים, וזה בדיוק מה שהם תכננו מהיום הראשון".
כזכור מוקדם יותר היום (שני) ואחרי שעות של דיונים החליטו ראשי הקואליציה להשהות את רוב סעיפי הרפורמה המשפטית לאחרי יום העצמאות, בהודעה שהציאו הבהירו כי הסעיף היחיד שיקודם הוא תיקון הוועדה לבחירת שופטים שיושלם עד סוף כנס החורף של הכנסת.
בהודעת ראשי הקואליציה שפורסמה בשעה 1:50 לפנות בוקר התקבלו ההחלטה ללכת רק על שינוי הוועדה לבחירת שופטים, לפיה: "לראשונה יבוטל הווטו האוטומטי של השופטים בוועדה לבחירת שופטים כך שיתאפשר איזון וגיוון בהרכב בית המשפט העליון. נציגי לשכת עורכי הדין יוצאו מהועדה".
"ניסיון שקוף להרדים את המחאה"
כאמור באופוזיציה לא התרגשו מהפשרה שמציעה הקואליציה והתגובות נגד לא איחרו לבוא. ראשי המחאה תקפו ואמרו: "זהו ניסיון שקוף להרדים את המחאה באמצעות מילים יפות על אחדות העם, כשבפועל, מדובר בישראבלוף שיחסל את הדמוקרטיה ויקרע את העם לגזרים, זהי ממשלת חורבן הבית. והאחריות על הקרע מוטל עלייה ועלייה בלבד".
מרב מיכאלי הגיבה בצורה דומה למפגיני השמאל ואמרה: "אין כאן לא "פשרה" ולא "ריכוך". זו הייתה המטרה הראשונית מתחילת הדרך. האבן הראשונה בחומת הדמוקרטיה שהם מנסים להפיל. אסור לעצור את המחאה. אסור לאפשר את ההשתלטות העוינת הזו".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו