ראשי המחאה: "ישראבלוף שיחסל את הדמוקרטיה"
ראשי המחאה הגיבו להודעת ראשי הקואליציה על ריכוך הרפורמה ותקפו: "זהו ניסיון שקוף להרדים את המחאה באמצעות מילים יפות על אחדות העם, לא מדובר בריכוך, אלא בהכרזת מלחמה של ממשלת ישראל"
לאחר החלטת ראשי הקואליציה להשהות את רוב סעיפי הרפורמה המשפטית לאחרי יום העצמאות , מובילי ההפגנות הגיבו, והמשיכו לתקוף את הממשלה: "ממשלת חורבן הבית הכריעה הלילה לקרוע את העם ולבצע השתלטות עוינת על בית המשפט העליון".
ראשי המחאה הבהירו ואמרו: "לא מדובר בריכוך, אלא בהכרזת מלחמה של ממשלת ישראל על אזרחיה ועל הדמוקרטיה הישראלית. החקיקה שהם מנסים להעביר היא הפרק הראשון בהפיכת ישראל לדיקטטורה, שתכניס שופטים מטעם השלטון – שופטים שפוטים, כמו בהונגריה ורוסיה שיבחרו על ידי ממשלת חורבן הבית".
"דורשים מראשי האופוזיציה לנתק כל מגע עם ממשלת ישראל"
המפגינים לא התרשמו מהקריאה לאחדות ואמרו: "זהו ניסיון שקוף להרדים את המחאה באמצעות מילים יפות על אחדות העם, כשבפועל, מדובר בישראבלוף שיחסל את הדמוקרטיה ויקרע את העם לגזרים, זהי ממשלת חורבן הבית. והאחריות על הקרע מוטל עלייה ועלייה בלבד"
"חובה להתנגד לחקיקה המסוכנת הזאת, ואם היא אכן תקודם, אנו דורשים מראשי האופוזיציה לנתק כל מגע עם ממשלת ישראל, לא לקיים עימה כל הידברות ולהחרים את ההצבעות על החוק. זו ממשלה לא לגיטימית ואסור לשתף איתה פעולה". הוסיפ
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו