הרפורמה המשפטית

יגיעו לפשרה? מתווה חדש בקואליציה למינוי שופטים

מתווה חדש שהוצע לשר המשפטים יריב לוין מציע להגיע להסכמה עם נשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות על בחירת 3 שופטים חדשים, שיחליפו את הפורשים מ"האגף הליברלי"

יגיעו לפשרה? מתווה חדש בקואליציה למינוי שופטים
צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

שבועיים לפני סיום כנס החורף של הכנסת, בקואליציה ממשיכים בדיונים סביב חוקי הרפורמה המשפטית – כשכעת הדגש הוא על הצעת החוק לשינוי דרך בחירת השופטים בישראל. לפי הדיווח שפורסם הבוקר (ראשון) בעיתון ידיעות אחרונות, בימים האחרונים הועלו הצעות ומתווים שונים בקואליציה, שנועדו לשדל את שר המשפטים יריב לוין להתפשר.

לפי הדיווח, המתווה החדש שעלה בסוף השבוע האחרון בקרב חברי הקואליציה הציע שלוין ייפגש עם נשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות, במטרה להגיע להסכמות על מינויים של שלושה שופטים חדשים במקום אלו שיפרשו בשנה הקרובה: חיות עצמה, ענת ברון ועוזי פוגלמן. שלושת הפורשים מהווים חלק ממה שמכונה "האגף הליברלי" בעליון, כשלוין מעוניין לשנות את הרכב הוועדה למינוי שופטים לפני פרישתם במטרה להחליף אותם בשלושה שופטים שמרנים.

לפי ההצעה שנדונה בקואליציה, שר המשפטים יאתר שמות של שישה מועמדים לשיפוט, רובם מבית המשפט המחוזי. השמות הללו יועברו לנשיאה חיות, שתוכל לבחור שלושה שופטים מתוכם שיחליפו את הפורשים. עוד דווח כי הליכי החקיקה של הצעות החוק האחרות, העוסקות ב"סבירות" ו"התגברות" יעצרו וילובנו בוועדה משותפת לקואליציה ולאופוזיציה, שתקודם מתוך חתירה להגיע להסכמות.

גורמים בקואליציה אמרו כי לוין מוכן להידבר על פשרה בחלק מסעיפי הרפורמה המשפטית, אך הדגישו כי הוא משוכנע שאחד המוקדים המרכזיים של השינוי צריך להיות בחירת השופטים וזהותם. לטענתם, השינוי באופן בחירת השופטים נדרש כדי להכניס השקפות עולם שמרניות לבית המשפט העליון.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

18
8
כולנו עם יריב לוין
19.03.23

לא לתת להם את בית המשפט שהממשלה תמנה שופטים. אין אמון במערכת שממנה את חבריה ללא שום בקרה.