העיתונאית הוותיקה ומגישת התכנית 'עובדה' אילנה דיין, פתחה אמש את תכניתה במונולוג חריף הו היא החוותה את דעתה על הרפורמה המשפטית שמקדמת ממשלת נתניהו.

בפתח תכניתה אמרה דיין: "אני רוצה לעשות משהו שלא עשיתי אף פעם. הרבה שנים חשבתי, שעיתונאי צריך לשמור את דעותיו לעצמו. אבל החל מאמש זה די ברור לאן אנחנו הולכים. אז הערב אני רוצה לדבר מהלב, ולאו דווקא כעיתונאית, בעיקר כאילנה, הבת של ווילמה ומרדכי זיכרונם לברכה, שהגיעו לכאן מדרום אמריקה בגלל הציונות, ונשארו כי זה היה עבורם, גם עבורי, המקום הכי נהדר בעולם לחיות בו. גם עבור הילדים שלי, שלושתם בני הארץ הזאת. שלושתם מתכוונים להקים כאן את ביתם. אני מתה לומר להם שיהיה בסדר, אבל הם למדו מזמן לזהות כשאני מזייפת אופטימיות".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

רוטמן אחרי הקריאה הראשונה (צילום: סרוגים)

"כשהחקיקה הזאת דוהרת קדימה, אל תאמינו למי שאומר כלם שיהיה בסדר, שלא יפגעו כאן זכויות של הומואים, נשים, ערבים, כתבים, מרצים, עניים, ובהמשך גם חרדים ואחרים. איך אני יודעת? כי אני מאמינה לרוב הדברים שאומרים שמחה רוטמן ויריב לוין. ואני רואה את מה שהם עושים".

דיין התייחסה לקריסת מתווה הנשיא ואמרה: "ועכשיו, כשאין פשרה באופק, תשאלו את עצמכם רק שאלה אחת: האם יהיה דבר אחד – אחד – שהרוב לא יוכל לעשות למיעוט, אחרי שהמהלך הזה יושלם. ואז תדמיינו את עצמכם במיעוט, כל מיעוט. ואחרי שתדמיינו, תחליטו באיזה צד של ההיסטוריה אתם רוצים לעמוד. ומה תספרו יום אחד לילדים של חורף שנת 23'.