חדשות

נתניהו נגד מתווה הנשיא: "מנציח את המצב הקיים"

ראש הממשלה בנימין נתניהו דחה את מתווה הנשיא לרפורמה המשפטית, וטען כי "הדברים שהציג לא הוסכמו על ידי נציגי הקואליציה, וסעיפים מרכזיים במתווה שהציג רק מנציחים את המצב הקיים"

((צילום: חיים צח\לע"מ))

רגע לפני המראתו לביקור מדיני בברלין, ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב הערב (רביעי) למתווה שהוצג על ידי נשיא המדינה יצחק הרצוג לרפורמה המשפטית. בדבריו דחה את ההצעה של הרצוג וטען כי הוא מנציח את המצב הקיים ולא הוסכם על ידי הקואליציה.

נתניהו מתווה הנשיא לעם
נתניהו מתווה הנשיא לעם| צילום: נתניהו דוחה את מתווה הנשיא (צילום: עומר מירון/לע"מ)

"כל ניסיון להגיע להסכמה והידברות הוא ראוי, ולכן נציגי הקואליציה הלכו ודיברו עם הנשיא פעם אחר פעם, בעוד שנציגי האופוזיציה לא היו מוכנים אפילו פעם אחת להתדיינות" אמר. "לצערי, הדברים שהציג הנשיא לא הוסכמו על ידי נציגי הקואליציה, וסעיפים מרכזיים במתווה שהציג רק מנציחים את המצב הקיים ולא מביאים את האיזון הנדרש בין הרשויות בישראל. זו האמת המצערת".

מקורבו של נתניהו מבהיר: "מתווה חד צדדי של הנשיא"

במקביל, שר האוצר בצלאל סמוטריץ' אמר כי "יש לי כבוד גדול לנשיא המדינה, אבל מתווה לשינוי תוצאות הבחירות, שמנציח את שלטון המשפטנים הלא דמוקרטי ומקבל את כל הנחות מתנגדי הרפורמה, לא יכול להיות בסיס לפשרה גם אם מישהו מכנה אותו בשם המכובס 'מתווה העם'. העם אמר את דברו בבחירות האחרונות וזו חייבת להיות נקודת המוצא של כל דיון".

ח"כ גדעון סער אמר בתגובה לדבריו של נתניהו כי "דחיית מתווה הנשיא הערב על ידי נתניהו מעידה על כשל מנהיגותי וקוצר ראות היסטורי. מתווה הנשיא בכללותו הוא רחב, מאוזן והגון ביסודו. האחריות המלאה תוטל על מי שיחמיץ את ההזדמנות למנוע קרע חריף בעם ישראל בשעה גורלית זו".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

25 תגובות
19
ביבי בוגד
15.03.23

מנציח את המצב הקיים= את הדמוקרטיה ביבי לא קרא את ההצעה וכבר פוסל אותה. בינתיים ימין ושמאל נגדו, אפילו בליכוד כבר יש קרע. די, מספיק. תגיעו לפשרה.

הצטרפו אלינו