מבזקים
סרוגים

גלנט: "קורא לציבור להימנע מהפצת ידיעות כוזבות"

שר הביטחון יואב גלנט הגיב לפיגוע המטען שהתרחש בצומת מגידו, כשבדבריו שיבח את החיילים שחיסלו את המחבל וקרא לציבור: "גלו אחריות והימנעו מהפצת ידיעות כוזבות ושמועות בלתי אחראיות"

כ"ב אדר התשפ"ג
גלנט: "קורא לציבור להימנע מהפצת ידיעות כוזבות"
גלנט: "קורא לציבור להימנע מהפצת ידיעות כוזבות" צילום: (צילום: אריק מרמור\פלאש 90)

שר הביטחון יואב גלנט הגיב הערב (רביעי) לפיגוע המטען שהתרחש בצומת מגידו, זאת אחרי שפרטי האירוע הותרו לפרסום בתום יומיים של איפול. בדבריו שיבח את הכוחות שפעלו לחיסולו של המחבל שחצה את הגבול מלבנון, וקרא לציבור להימנע מהפצת שמועות לגבי האירוע ברשת.

הותר לפרסום: אלה הפרטים על האירוע הביטחוני בצפון
הותר לפרסום: אלה הפרטים על האירוע הביטחוני בצפוןצילום: הותר לפרסום: אלה הפרטים על האירוע הביטחוני בצפון

"אני מברך את כוחות הביטחון על סיכול המחבל המעורב בפיגוע המטען בצומת מגידו, ביום שני האחרון" אמר גלנט. "הצלחה זו היא תוצאה של פעילות נחושה, משולבת ומהירה של כוחות צה"ל, שב"כ וימ"מ".

עוד הבהיר כי "אנו ממשיכים במאמצים המבצעיים והמודיעיניים, בשילוב בין-ארגוני, בהמשך לפיגוע המסוכן ולסיכול המוצלח, שמנע פיגועים נוספים. במהלך הימים האחרונים קיימתי הערכות מצב בנוגע לפיגוע בהשתתפות מפקדי צה״ל וראשי גופי הביטחון".

"אנו ממשיכים לנקוט בכל הצעדים הנדרשים לשמירת שגרת החיים האזרחית ולמיצוי חקירת האירוע על כלל היבטיו" סיכם גלנט. "אני קורא לציבור לגלות אחריות ולהימנע מהפצת ידיעות כוזבות ושמועות בלתי אחראיות ברשתות החברתיות – הנוסח הקובע הוא הודעת דובר צה״ל".

במקביל, יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ אמר כי "הערב הזה – אויבנו צריכים לדעת, שלאגרוף הברזל של צה"ל ומערכת הביטחון יש גיבוי רחב. אני מבקש להדגיש – כל החלטה ביטחונית אחראית ונכונה, תקבל גיבוי מלא גם מהאופוזיציה. מול האיומים והאתגרים הביטחוניים אנו מאוחדים גם בימים מורכבים אלו".

יואב גלנט צומת מגידו שר הביטחון