מבזקים
סרוגים

כבר לא בשחור: הלוק המפתיע של מרב מיכאלי

דרמה אופנתית בכנסת. יו"ר סיעת העבודה ח"כ מרב מיכאלי שהולכת תמיד עם בגדים שחורים, הגיעה היום למשכן בתלבושת אדומה, וזאת כחלק מהתמיכה שלה במאבק למען זכויות הנשים

כ"ב אדר התשפ"ג
כבר לא בשחור: הלוק המפתיע של מרב מיכאלי
כבר לא בשחור: הלוק המפתיע של מרב מיכאלי צילום: מרב מיכאלי באדום (דוברות הלשכה)

כבר שנים רבות שליו"ר מפלגת העבודה, חברת הכנסת מרב מיכאלי יש קוד לבוש אחד: תלבושת בצבע שחור.

בעבר הסבירה את צבע הלבוש, כחלק מהמאבק הפמיניסטי בכך שיסתכלו עליה כאדם ולא על הבגדים שלה. אלא שהיום נפל דבר, ומיכאלי הגיעה למשכן הכנסת כשהיא לובשת אאוטפיט שכולו אדום.

מיכאלי באדום בכנסת (דוברות הלשכה)

בלשכתה של מיכאלי הסבירו את התלבושת החריגה כהצטרפות למאבק למען זכויות הנשים. בשבועות האחרונים תופסת תלבושת "סיפורה של שפחה" את העין במחאות נגד הרפורמה המשפטית, בה לובשות נשים אוברול אדום עם כובע לבן.

היום בכנסת תתקיים הצבעה על חוק האיזוק האלקטרוני לגברים אלימים, הצעת חוק שהקואליציה מתכננת להפיל. מיכאלי הגיעה עם התלבושת כאות סולידריות עם הנשים המוכות שלא יוכלו לקבל התראה על התקרבותו של האלים לסביבתן.

מיכאלי ביום רגיל – רק בשחור (יונתן זינדל/פלאש90)
אופנה זכויות נשים מרב מיכאלי