מבזקים
סרוגים

מינוי ימני במל"ג: אחד ממייסדי פורום קהלת

הצעתו של שר החינוך, יואב קיש, למנות את פרופסור גדעון ספיר לאחד מנציגי האוניברסיטאות במועצה להשכלה גבוהה (מל"ג), הפתיעה גורמים רבים, שכן ספיר הוא אחד ממייסדי פורום קהלת

כ"ב אדר התשפ"ג
מינוי ימני במל"ג: אחד ממייסדי פורום קהלת
מינוי ימני במל"ג: אחד ממייסדי פורום קהלת צילום: (צילום: מרים אלסטר/פלאש90)

שר החינוך יואב קיש, אישר במינוי מפתיע של אחד ממייסדי פורום קהלת לחבר במועצה להשכלה גבוהה (מל"ג). קיש, העלה את שמו של פרופסור גדעון ספיר מאוניברסיטת בר אילן כמועמד מטעמו לחברות במועצה להשכלה גבוהה כחלק מנציגי האוניברסיטאות.

הבגרויות חוזרות: משרד החינוך בצעד אחורה
הבגרויות חוזרות: משרד החינוך בצעד אחורהצילום: הבגרויות חוזרות: משרד החינוך בצעד אחורה

גדעון (גידי) ספיר הוא פרופסור למשפטים באוניברסיטת בר אילן העוסק בעיקר במשפט חוקתי (יחסי דת ומדינה ותיאוריה חוקתית) וזכויות של אוכלוסיות מוחלשות כדוגמת זקנים ובעלי מוגבלויות. הוא אחד ממייסדי פורום קהלת והיה מתמחה של שופטת בית המשפט העליון, דליה דורנר.

הוא דמות מוכרת בעולם המשפטי ובנוסף לכך, ספיר הוא מתומכי הרפורמה המשפטית אותה מנסה ממשלת נתניהו הנוכחית להעביר, על אף שאינו מסכים עם כל סעיפיה. שמו הועלה כמועמד לתפקיד שופט בית המשפט העליון בזמנה של שרת המשפטים שקד, אך נציגות השופטים הטילה וטו ושמו הוסר.

אילוסטרציה (צילום: shutterstock/ Anel Alijagic)

פורום קהלת עומד כעת במרכז המחאה נגד הרפורמה המשפטית. הפורום שהוא גוף מחקר ימני-שמרני, הוא אחד ממנסחי הרפורמה המשפטית. בתחילת השבוע התקיימה הפגנה אלימה של "מילואימניקים" שחסמו את הכניסה למשרדי העמותה בשקי בטון וגדר תיל.

כרגיל: איומי שביתה בעקבות רפורמת הבגרויות של קיש
כרגיל: איומי שביתה בעקבות רפורמת הבגרויות של קישצילום: כרגיל: איומי שביתה בעקבות רפורמת הבגרויות של קיש

מלשכתו של השר קיש נמסר: "פרופסור גדעון ספיר הינו מועמד של שר החינוך יואב קיש. הליך מינויו טרם הגיע לסיומו ונמצא בתהליך מול הגורמים הרלוונטיים".

המועצה להשכלה גבוהה מינויים שר החינוך