ביידן: "אפשר להמשיך ולתת אמון במערכת הבנקאית" - סרוגים

ביידן: "אפשר להמשיך ולתת אמון במערכת הבנקאית"

נשיא ארה"ב ג'ו ביידן הגיב לקריסות הבנקים והרגיע את הלקוחות המודאגים: "כל פיקדון שהופקד יוחזר במלואו, אפשר להמשיך ולתת אמון במערכת הבנקאית. אנחנו לא נעצור עד שהמערכת תתייצב"

<a href='/נבחרת-סרוגים/?authorName=אוריאל-בארי'>אוריאל בארי</a>, חדשות סרוגים
ביידן: "אפשר להמשיך ולתת אמון במערכת הבנקאית"
  (צילום: אריה לב אברמס\פלאש 90)

נשיא ארה"ב ג'ו ביידן הגיב לראשונה היום (שני) לקריסתם של הבנקים האמריקנים "סיליקון ואלי (SVB)" ו-"סיגנצ'ר", שהותירו אלפי חברות הייטק עם חוסר וודאות כלכלית. בדבריו אמר כי יפעל לוודא שהמפקידים ואזרחי ארה"ב לא יישאו בהפסדי הבנקים שנסגרו, וקרא לקונגרס לפעול לחיזוק החקיקה הנוגעת לבנקים.

"הפעולות המהירות של הממשל בוושינגטון, שנועדו לסייע למפקידים בשני הבנקים שקרסו בארה"ב, אמורות לתת לאמריקנים ביטחון כלכלי. האזרחים האמריקנים חייבים להבין שכל פיקדון שהופקד יוחזר במלואו" אמר ביידן בהצהרתו. "אפשר להמשיך ולתת אמון במערכת הבנקאית. הפיקדונות שלכם יהיו שמה כשאתם צריכים אותם, ומשלמי המיסים לא יצטרכו לשאת בהפסדים של הבנקים".

עוד באותו נושא

תוך יומיים: בנק אמריקאי נוסף קרס

 

עם זאת, ביידן הבהיר כי "עלינו לפעול כדי להפחית את הסיכון שקריסה כזאת תקרה שוב. אני קורא לקונגרס ולרגולטורים לחזק את החוקים החלים על הבנקים, כדי שנוכל להימנע מכישלון נוסף כזה בעתיד. אנחנו לא נעצור עד שהמערכת תתייצב – נעשה את כל מה שצריך".

כזכור, בסוף השבוע האחרון דווח כי הבנק של עמק הסיליקון בארה"ב (SVB) קרס, כשאלפי החברות שהפקידו בו מאות מיליונים נמצאות כעת במבוכה מול השלטון הפדראלי בארה"ב האחראי על הביטחון להפקדות בבנקים. הבנק היה אחד היעדים אליו בו הפקידו חברות ההייטק הישראליות את הכספים אותם משכו מישראל כחלק מהמחאה נגד הרפורמה המשפטית

עוד באותו נושא

בנק ההייטק בארה"ב קרס; נתניהו: נסייע לחברות


3

.

היום נרשם בנק שני שקרס, כאשר בנק "סיגנצ'ר" – הנחשב כאחד מבנקי הקריפטו המרכזיים בעולם – נסגר על ידי הרשויות בארה"ב, שהשתלטו על פעילותו של הבנק. ברשות הבנק היו נכסים בשווי של כ-110 מיליארד דולר, אך לקוחות רבים משכו את כספיהם מהפיקדונות ביום חמישי האחרון – ככל הנראה עקב החשש שיצרה קריסת בנק סיליקון ואלי. כתוצאה מניית הבנק צנחה ב-23% והבנק נחל הפסד כספי קשה.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
LIVE

עכשיו בשידור חי i24: טבח בדרוזים בסוריה, ישראל תוקפת בדמשק

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
היה עדיף שהסנילי...
ר | 13-03-2023 19:21
היה עדיף שהסנילי ישתוק