מבזקים
סרוגים

ליברמן: נגיש עתירה לבג"ץ לפסילת החוקים אם יעברו

יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן יצא כנגד הקואליציה בחשבון הטוויטר שלו והצהיר כי: "סיעת ‘ישראל ביתנו׳ תגיש עתירה לבית המשפט העליון לפסילת החוקים המטורללים" בנוסף יצא בקריאה חריגה לראשי הארגונים במדינה: "אני מצפה מכל המוסדות הרשמיים, לציית אך ורק לפסיקות של בית המשפט העליון."

יאיר אמר | חדשות סרוגים
כ' אדר התשפ"ג
ליברמן: נגיש עתירה לבג"ץ לפסילת החוקים אם יעברו
ליברמן: נגיש עתירה לבג"ץ לפסילת החוקים אם יעברו צילום: Photo by Yonatan Sindel/Flash90

יושב ראש מפלגת ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן, כתב מוקדם יותר בחשבון הטוויטר שלו:

״כל הדיבורים מצד הקואליציה על פשרה והסכמות הם אחיזת עיניים בלבד. גם היום אנחנו רואים שהקואליציה דוהרת להשלמת החוקים ההזויים והשנויים במחלקות כמו חוק דרעי, חוק הנבצרות וחוק החמץ. כל הדיונים בוועדת החוקה הם למראית עין בלבד, הכל במסגרת משחק האשמות והקומבינות של נתניהו ודרעי."

האיום של ראשי האופוזיציה על נתניהו
האיום של ראשי האופוזיציה על נתניהוצילום: האיום של ראשי האופוזיציה על נתניהו

בנוסף הבהיר יו"ר המפלגה כי: "סיעת ‘ישראל ביתנו׳ תגיש עתירה לבית המשפט העליון לפסילת החוקים המטורללים במידה ויעברו. לפי חוות דעת שקיבלנו דינם להיפסל. "

ובהמשך לדיבורים התכופים במערכת הפוליטית על משבר חוקתי שלח ליברמן מסר חריג לראשי הגופים במדינה: "במידה ונגיע למשבר חוקתי, אני מצפה מכל המוסדות הרשמיים, הממלכתיים והעומדים בראשם, לציית אך ורק לפסיקות של בית המשפט העליון." ובעצם קרא לארגונים כמו צה"ל ומשטרת ישראל לסרב להנחיות הממשלה הנבחרת ולפעול לפי פיסקת בית המשפט.

לסיום הוסיף: "אני גם שמח על ההחלטה המשותפת של ראשי האופוזיציה שיחרימו את כל ההצבעות בקריאה שלישית, כדי לא לתת לגיטימציה לפגיעה בכל הערכים הבסיסיים של מדינת ישראל.״

אביגדור לבירמן בג"ץ הרפורמה המשפטית ישראל ביתנו