מבזקים
סרוגים

יעד התקיפה בסוריה: מתקן לייצור טילים איראנים

הבוקר דווח על תקיפות אוויריות בצפון מערב סוריה, מקורות אופוזיציה סורים מפרסמים כי בין היעדים הופצץ מתקן שהופעל על ידי האיראנים לייצור רקטות

י"ט אדר התשפ"ג
יעד התקיפה בסוריה: מתקן לייצור טילים איראנים

כלי תקשורת ערביים בסוריה מדווחים על תקיפה של חיל האוויר סמוך לעיר מסייף הנמצאת בצפון מערב המדינה. בין היעדים – מתקן ששימש לייצור טילים איראנים.

דיווחים ערביים: תקיפה ישראלית בצפון מערב סוריה
דיווחים ערביים: תקיפה ישראלית בצפון מערב סוריהצילום: דיווחים ערביים: תקיפה ישראלית בצפון מערב סוריה

מסוכנות הידיעות הסורית סאנא נמסר כי מטוסי קרב תקפו מאזור צפון לבנון ובין היעדים הופצץ מתקן שנמצא בסמוך לעיר מסייף, המופעל על ידי האיראנים לייצור טילים מדוייקים.

מקורות אופוזיציה סורים מפרסמים כי כל מטרת התקיפה הישראלית הייתה לפגוע במערך ייצור הטילים של איראן, עוד הם מציינים כי בעקבות התקיפות נהרג קצין בצבא הסורי ונפצעו שלושה חיילים.

זו התקיפה השנייה בתוך שבוע המיוחסת לישראל. התקיפה הקודמת היית כנגד שדה התעופה בחאלב, מה שהוביל להשבתתו למספר ימים.

סוריה: חיל האוויר תקף את שדה התעופה בחאלב
סוריה: חיל האוויר תקף את שדה התעופה בחאלבצילום: סוריה: חיל האוויר תקף את שדה התעופה בחאלב

נזכיר כי בשבועות האחרונים הגיעו מטוסי מטען רבים של איראן לצפון סוריה על מנת לסייע לנפגעי רעידת האדמה, לא מן הנמנע שמשמרות המהפכה ניצלו את ההזדמנות על מנת להוסיף מטענים צבאיים.

איראן סוריה צה"ל רקטות תקיפה