שעות ספורות אחרי שהודח מתפקידו, מפקד מחוז תל אביב במשטרה, עמי אשד, עדכן הערב (חמישי) על פיגוע הירי שהתרחש ברחוב דיזנגוף, בו נפצעו 3 בני אדם. בדבריו הבהיר כי הכוחות עדיין סורקים את השטח לראות האם היה מחבל נוסף שפעל בזירה, לצד המחבל שחוסל על ידי הכוחות.

לדבריו של אשד, המחבל ביצע ירי כלפי שלושה אנשים שבילו במסעדה ברחוב ופצע אותם בפציעות שונות – כאשר אחד הפצועים במצב אנוש, אחד במצב בינוני, ואחד במצב קל. שני שוטרים שהיו באזור חיסלו את המחבל במקום. עוד נאמר כי כל ההפגנות בתל אביב פוזרו בעקבות הפיגוע.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: חיים גולדברג)

"במסגרת הטיפול במחאות אנחנו עוסקים בפעילות בטחון שוטף, מתוך הנחת העבודה היסודית שבאירועים מסוג כזה ינסו לפגע" אמר אשד. "הערב, תוך כדי טיפול במחאה, הגיע מחבל לדיזינגוף 71, ביצע ירי כלפי שלושה אנשים מבלים, פצע אותם בדרגות פציעה שונות ונמלט מהמקום, שוטרים שהיו במקום חתרו למגע וחיסלו אותו".

עוד ציין כי "ביצענו בדיקות לאיתור מחבלים נוספים ואנחנו עדיין בסריקות האלה. זה ערב קשה, אני מבקש מכולם להיות סבלנים, נכון לעכשיו כל המחאות התפזרו".

בסיכום דבריו אשד התייחס להדחתו מהתפקיד, שמגיעה על רקע המתיחות בינו לבין השר איתמר בן גביר. "אני לא האישיו, מדינת ישראל ותושבי תל אביב הם האישיו" הבהיר. "כל שאר הדברים בעת הזאת לא רלוונטים. נעסוק בהם בבוא הזמן".