מבזקים
סרוגים

הנשיא על חיים טופול ז"ל: "מענקי התרבות הישראלית"

נשיא המדינה, יצחק הרצוג, הספיד את חיים טופול, אחד מגדולי וותיקי השחקנים הישראלים, שהלך היום לעולמו ואמר: "היה מאמני הבמה הישראליים הבולטים, נכנס עמוק לליבנו"

כ"ד אדר התשפ"ג
הנשיא על חיים טופול ז"ל: "מענקי התרבות הישראלית"

נשיא המדינה יצחק הרצוג ספד לשחקן חיים טופול ז״ל שהלך לעולמו היום ואמר: "מכנר על הגג ועד לגג העולם, חיים טופול שהלך מאיתנו היה מאמני הבמה הישראליים הבולטים, שחקן מחונן אשר כבש במות רבות בארץ ומעבר לים, מילא בנוכחותו את מסכי הקולנוע ובעיקר נכנס עמוק לליבנו".

אבל בעולם התרבות: חיים טופול הלך לעולמו בגיל 87
אבל בעולם התרבות: חיים טופול הלך לעולמו בגיל 87צילום: אבל בעולם התרבות: חיים טופול הלך לעולמו בגיל 87

"במהלך עשרות שנות הקריירה המפוארת שלו, בהן ייצג אותנו טופול בכבוד רב, הוא עוטר בפרסים רבים על כישרונו ויצירתו, אך בפרס החשוב מכל זכינו אנחנו, שצחקנו ודמענו איתו בעשרות הדמויות אותן גילם".

"כעדות חיה למעורבותו החברתית ולרגישותו מהווה המיזם אותו הוביל, כפר נהר הירדן, למען ילדים חולים ומוגבלים ובני משפחותיהם. זכיתי להכירו מקרוב בעת הקמתו של הכפר הייחודי, ולהיחשף לעשייתו גם מחוץ לאור הזרקורים. טופול היה מענקי התרבות הישראלית והוא יחסר לנו מאוד. תנחומים למשפחתו היקרה ולכל אוהביו. יהי זכרו ברוך".

שר התרבות והספורט: "היה חלק חשוב בעיצוב נוף התרבות הישראלית"

גם שר התרבות והספורט, מיקי זוהר, הספיד את טופול ז"ל ואמר: "הצטערתי לשמוע על פטירתו של חיים טופול, חתן פרס ישראל על מפעל חיים, מענקי עולם התרבות שלנו. חיים ז"ל, הטיב לשחק, ודמויות שגילם נכנסו ללבבות של כולנו. סאלח שבתי וטוביה החולב, והחיים שהפיח בדמויות – מבטאים את דברי ימיו של העם שלנו לאורך הדורות ויחקקו לנצח בזיכרונותינו"..

"חיים טופול ז"ל החל את דרכו המפוארת בלהקת הנח"ל והוא טיפס באמצעות כשרונו יוצא הדופן לראש הרשימה של אמני ישראל, שזכו להצלחה בארץ ומעבר לים. ליצירתו רבת הפעלים היה חלק חשוב בעיצוב נוף התרבות הישראלית, והיא תישאר עימנו לעד. יהי זכרו ברוך!".

הנשיא הרצוג הספד חיים טופול