השר אופיר אקוניס מהליכוד דיבר בפתח ישיבת הממשלה והתייחס להפגנות השמאל נגד הרפורמה המשפטית: "אחרי שיחות עם אזרחים שמתנגדים לרפורמה במערכת המשפט ולא צורחים ומקללים אותי, אני מתרשם שההפגנות לא על הרפורמה אלא על עצם קיומה של הממשלה, כלומר רוב המפגינים לא בקיאים ברזי הרפורמה המשפטית והרבה מאד מהמפגינים רוצים בהחלפתה של הממשלה".

לגבי התפרעויות האנרכיסטים אמר: "את מי שחוסם כבישים, מדליק אבוקות על איילון, אני מפנה לדבריו של אהרון ברק ולהתייחסותו לנושא חסימת הכבישים. אסור לעשות איפה ואיפה בין ציבורים בישראל ואם יש יחס כלשהו כמו בהתנתקות, צריך להכיל את אותו יחס ללא צביעות גם על חוסמי הכבישים בהפגנות, אני בעד הידברות ולא בעד התפרעות"

לגבי הדיון בנושא אבטחת השרים בעקבות ההסתה נגד חברי הממשלה אמר השר אקוניס שכבר לפני שבועיים התריע מפני הסתות שעלולות להסתיים ברצח פוליטי.





תגובות
האמת? רוב הציבור, בימין וגם בשמאל, לא מבינים כשאופיר אקוניס טוען שרוב המפגינים לא בקיאים ברזי הרפורמה, זה נשמע כאילו כל ציבור הארזרחים שהצביע למפלגות הקואליציה הזו ממש בקיאים ברזי הרפורמה. חוסר הבקיאות בקרב הציבור הימני הרבה יותר חשוב משום שבעוד זה בסדר לחלוטין שמצביעי השמאל יפגינו כנגד הממשלה (ולא חשוב על מה), ראש הממשלה טוען כאילו הוא קיבל מהציבור מנדט לממש את הרפורמה הזו. זה קשקוש.
הוא כבר עשה פן הבוקר,? לא מבינים? העבריינים בממשלה הזאת שפוגעים בבטחון ישראל יועמדו לדין
הפוך גוטה, הפוך אל תזלזל בנו, ליצן שכמוך. בדיוק בגלל שאנחנו מבינים את הרפורמה, אנחנו נלחמים בה ככה.