מבזקים
סרוגים

יאיר נתניהו משחזר: "לא ידעתי אם היא חיה או מתה"

יאיר נתניהו שחזר את הרגעים בהם אימו שהתה במספרה תל אביב בעת שמאות מפגינים צרים עליה מבחוץ: "הייתה חצי שעה שלא ידעתי מה קורה איתה"

ט' אדר התשפ"ג
יאיר נתניהו משחזר: "לא ידעתי אם היא חיה או מתה"
יאיר נתניהו משחזר: "לא ידעתי אם היא חיה או מתה" צילום: (צילום: חיים גולדברג / סרוגים)

יאיר נתניהו סיפר היום על הרגעים בהם מאות מפגינים צרו על המספרה בו שהתה אימו בתל אביב, ואמר כי הוא היה רגעים שהוא ממש דאג לחייה.

כך הגיב אבנר נתניהו למצור על אמו
כך הגיב אבנר נתניהו למצור על אמוצילום: כך הגיב אבנר נתניהו למצור על אמו

בראיון לרדיו 'גלי ישראל' סיפר נתניהו: "אמא שלי הייתה מזועזעת ולא הצלחתי להשיג אותה בטלפון, חששתי לחייה. הטלפון שלה לא היה זמין ולא ידעתי אם היא חיה או מתה. לא הבנתי אם הם נכנסו לתוך המספרה או שלא. הייתה חצי שעה שלא ידעתי מה קורה איתה".

נתניהו הבן המשיך: "אמא שלי נרדפת באופן מיזוגני ושוביניסטי במשך 30 שנה על ידי עיתונאים גברים שרודפים אותה בפן הכי חייתי ופרימיטיבי. אבל כל הפמיניסטיות סבבה עם זה כי לא מעניין אותן נשים שנפגעות, זה רק קרדום לחפור בו בשביל לתקוף את הימין. אני לא מצפה מהם לכלום, הם רואים בנו אויב, רואים בי אויב, בימין אויב. אז אני מכבד אותם ורואה אותם בחזרה כאויב".

"זה לא הפגנה, זה היה ניסיון לינץ'", הוסיף נתניהו. "היה קטע שפחדתי על החיים של אמא שלי. אם זה היה בזמן שבנט או לפיד היו ראשי ממשלה כשליהי לפיד או גילת בנט מול מפגיני ימין, אני לא בטוח שזה לא היה נגמר בירי חי".

אבנר נתניהו הפגנה יאיר נתניהו שרה נתניהו