לפני כארבעה חודשים, ב-22.11, הוגשה בבית המשפט המחוזי חיפה, בקשה למתן צו פירוק, כנגד עמותת אלחיראק אל שבאבי כפר קרע. בקשת הפירוק הוגשה בגין אי הגשת דיווחים ומסמכים ליחידת רשם העמותות, מאז הקמתה בשנת 2012 ואילך והיעדר שיתוף פעולה עם היחידה בניגוד להוראות לחוק העמותות – באופן המונע את יכולת היחידה לפקח על פעילות העמותה ולבקר את התנהלותה.

כמו כן, הבקשה לפירוק העמותה הוגשה מהחשש להיעדר פעילות ממשית ואי קידום מטרות העמותה. בין היתר, פעיליה של העמותה ציירו דיוקנאות שהאדירו מחבלים.

הציור כלל דיוקנאות של שלושה מחבלים בני העיר אום אל פאחם שביצעו בשנת 2017 פיגוע בהר הבית ובו רצחו ביריות שני שוטרים ערבים, האיל סתאוי וכמיל שנאן. כזכור, שלושת המחבלים חוסלו על ידי כוחות הביטחון במהלך חילופי האש בין הצדדים.

לצד הדיוקנאות של השלושה, צוירו גם דיוקנאות של מחבל נוסף שניסה לבצע פיגוע דקירה ושל תושב אום אל פאחם שנהרג במהלך עימות עם שוטרים בעיר במהלך מבצע "שומר חומות".

זירת פיגוע דקירה, ארכיון (צילום: נאסר אישתיה/ פלאש90)

אמש (רביעי), הורה בית המשפט המחוזי בחיפה על פירוקה של העמותה, וקבע מועד לדיון לבחינת מתן צו לחיסול העמותה ליום 20.9.23.

עו"ד שולי אבני-שוהם, ראש רשות התאגידים ורשמת העמותות: "הגשת דיווחים על ידי עמותות היא חובה מהותית וכלי לפיקוח בידי יחידת רשם העמותות, על מנת לוודא כי העמותה מקדמת את מטרותיה ועושה שימוש בכספיה ובכספי תורמים לקידום המטרות שלשמן התקבלו, וכן על מנת לוודא שלא מתבצעת חלוקת רווחים אסורה או פעילות בניגוד למטרותיה או בניגוד להוראות החוק.

עוד הוסיפה: "אנו עומדים על כך שכל עמותה רשומה תגיש דיווחים בהתאם להוראות הדין, ושמחים על הכרת בית המשפט בחשיבות הרבה שבהגשת דיווחים על-פי דין ומתן צו לפירוקה של עמותה שאינה מדווחת והלכה למעשה אינה נתונה לפיקוח הנדרש".