חדשות

אתגר מימין: הקואליציה תתמוך בריבונות בבקעה?

יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן יעלה בשבוע הבא את הצעת החוק שלו להחלת ריבונות ישראלית על יישובי בקעת הירדן, ויציב אתגר לקואליציית הימין

נתניהו עם תכנית ריבונות, 2019 (צילום: הדס פרוש/פלאש 90)

ביום ראשון הקרוב תעלה הצעת החוק של סיעת ישראל ביתנו להחלת ריבונות על בקעת הירדן בוועדת השרים לחקיקה, צעד שצפוי לגרום למבוכה בקרב הקואליציה.

החוק שהוגש מטעמו של יו"ר המפלגה אביגדור ליברמן, מבקש להחיל את החוק הישראלי על כל היישובים הישראליים בבקעת הירדן ועל כבישי הגישה אליהם ומתחמי המסחר והאתרים הארכיאולוגיים שם.

חברי ישראל ביתנו בסיור בבקעה, ארכיון (פלאש 90)

הח"כים הימנים יתנגדו?

כזכור רק בתחילת השבוע הסכימה ישראל במסגרת ועידת עקבה, שלא לקדם עוד מהלכים חד צדדים בהתיישבות ביהודה ושומרון.

שומרים על נתניהו: חוק הנבצרות עבר בטרומית

בתוך כך ראש הממשלה נתניהו עצמו התחייב כחלק מהסכמי אברהם שנחתמו בשנת 2020 כי לא יתבצעו מהלכי סיפוח בשנים הקרובות, וכעת החוק של ישראל ביתנו עשויות להביך את הממשלה.

בקעת הירדן (יונתן זינדל/פלאש 90)

ועדת השרים צפויה להחליט לדחות את החוק, אך ההצבעה עדיין תעלה לקריאה טרומית במליאת הכנסת, מה שייאלץ את חברי הקואליציה של הימין להתנגד או להיעדר מההצבעה.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

10 תגובות
7
"ימין על מלא מלא"
01.03.23

הצטרפו אלינו