מבזקים
סרוגים

בעקבות התאונה הקטלנית: שר התחבורה היווני התפטר

שר התחבורה היווני קוסטס קארמאנליס הודיע כי הוא מתפטר מתפקידו, זאת בעקבות תאונת הרכבת הקטלנית שהתרחשה הלילה בה נהרגו לפחות 36 בני אדם. קארמאנליס אמר כי הוא מתפטר "מתוך כבוד לזכר האנשים שמתו בצורה חסרת הגיון"

בעקבות התאונה הקטלנית: שר התחבורה היווני התפטר
בעקבות התאונה הקטלנית: שר התחבורה היווני התפטר צילום: התפטר מתפקידו. שר התחבורה היווני קוסטס קארמאנליס (צילום: אלכסנדרוס מיכאלידיס\שאטרסטוק)

שר התחבורה של יוון, קוסטס קארמאנליס, הודיע היום (רביעי) כי הוא מתפטר מתפקידו – זאת בעקבות תאונת הרכבת הקטלנית שהתרחשה הלילה סמוך לעיר לריסה בצפון המדינה, בה נהרגו לפחות 36 בני אדם. בהודעתו קארמאנליס אמר כי הוא "מרגיש שזו מחוייבותי להתפטר כעת, מתוך כבוד לזכר האנשים שמתו בצורה חסרת הגיון".

כאמור, במהלך הלילה דווח כי רכבת נוסעים שיצאה מעיר הבירה אתונה לכיוון סלוניקי התנגשה חזיתית ברכבת משא מחוץ לעיר לריסה בצפון מזרח יוון. כ-350 בני אדם היו על הרכבת בזמן התאונה, כשמהם לפחות 36 נהרגו ועשרות נוספים נפצעו ופונו לבתי החולים.

טרגדיה ביוון: לפחות 36 הרוגים בהתנגשות בין רכבות
טרגדיה ביוון: לפחות 36 הרוגים בהתנגשות בין רכבותצילום: טרגדיה ביוון: לפחות 36 הרוגים בהתנגשות בין רכבות

חפי המידע הראשוני, מעט לפני חצות החליפה רכבת הנוסעים בין המסילות ועלתה על מסילת המשא. כרגע עוד לא ברור מה גרם לרכבת לסטות מהמסילה, ואם מדובר בתקלה טכנית או בטעות אנוש.

על פי דיווחים מקומייםף נראה ששתי הרכבות נסעו על אותה מסילה במשך מספר קילומטרים מבלי ששמו לב או שהותרעו על ידי כל גורם. ההתרסקות התרחשה כאשר רכבת הנוסעים הגיחה ממנהרה והתנגשה ברכבת המשא, עוצמת ההתנגשות הביאה לירידה מהפסים והתהפכות של קרונות רבים במורד המסילה שחלקם אפילו החלו לבעור ולעלות באש.

התפטרות קוסטס קארמאנליס רכבת שר התחבורה תאונה