מבזקים
סרוגים

מצמרר: אברהם פלאי שמע על פטירת ילדיו ופרץ בבכי

רגעים קשים בבית החולים: אברהם פלאי שנפצע בפיגוע הקשה ברמות והתעורר לפני מספר ימים, התבשר לראשונה על פטירת שתי ילדיו, אבי המשפה שלא זוכר דבר מהפיגוע פרץ בבכי וזעק: למה ה' עשה לי ככה"

ח' אדר התשפ"ג
מצמרר: אברהם פלאי שמע על פטירת ילדיו ופרץ בבכי
מצמרר: אברהם פלאי שמע על פטירת ילדיו ופרץ בבכי צילום: האחים אשר ויעקב פלאי ז"ל

שלושה שבועות אחרי הפיגוע הקשה בשכונת רמות בירושלים, אבי משפחת פלאי התבשר מידי מקורביו על פטירתם של שני ילדיו בפיגוע הנורא, ופרץ בבכי. זאת על פי דיווח של יקי אדמקר בוואלה.בתחילת השבוע התעורר אברהם פלאי לאחר שלושה שבועות שהיה הוא מורדם ומונשם, כשהוא במצב קשה בבית החולים בעקבות פציעתו בפיגוע בו שכל את שני בניו.

 

היום כאמור עודכן האב על הליכתם לבית עולמים של שני ילדיו הקטנים, על פי הדיווח רגעי הבשורה היו קשים כשהאב פרץ בבכי,  וזעק: "על מה השם עשה לי ככה?", בהמשך ביקש האב שילבישו לו חולצה על מנת שיוכל לעשות קריעה על ילדיו ואף אמר שהוא צריך עכשיו לשבת שבעה.

בשורות טובות: שיפור במצבו של האב שילדיו נרצחו בפיגוע
בשורות טובות: שיפור במצבו של האב שילדיו נרצחו בפיגועצילום: בשורות טובות: שיפור במצבו של האב שילדיו נרצחו בפיגוע

"נקווה שבורא עולם ייתן לו כוח לעמוד במציאות החדשה"

נזכיר כי לאחר הפיגוע התראיינה לחדשות 12 אם המשפחה, דבורה פלאי, ואמרה: "קיבלנו מכה. בורא עולם לקח לנו שני ילדים מתוקים, מתנות מתוקות ואנחנו מאמינים שכמו שהוא נתן לנו אותם באהבה ובחסד, הוא גם לקח אותם באהבה. מקווים שכשבעלי יתעורר, בורא עולם ייתן לו כוח לעמוד במציאות החדשה".

על ילדיה שנהרגו היא סיפרה: "הם היו ילדים מתוקים. יעקב רק בן 5, ואשר בקיץ היה אמור לחגוג 8. הם היו ילדים שמחים, ילדים טובים שאוהבים לעזור, צדיקים עם נשמה גבוהה. הם הלכו עם בגדי שבת, הייתי צריכה לזהות פני מלאך".

הלווית ילדי משפחת פלאי (צילום: יונתן סינדל, פלאש 90)

כזכור ביום שישי לפני כשלושה שבועות  שעט המחבל, חוסיין קראקע עם רכבו לעבר תחנת אוטובוס בה עמדו נוסעים. בפיגוע הנוראי נהרגו שני הילדים אשר ויעקב פלאי הי"'ד, בני ה-8 וה-6 ואלתר לדרמן הי"ד בן ה-20 מירושלים.

אחיהם בן ה-14 של הנרצחים שיחזר את האירוע הנורא: "הם יוצאים מהאוטו אני משום מה נשאר, אני רואה אוטובוס חולף. פתאום אני שומע פיצוץ, אני מיד יוצא מהאוטו ורואה את כולם שוכבים. זה היה מזעזע אני חושב שבטח כולם מתו. הוא העיף אותם למרחקים"

אחד מילדי משפחת פלאי משחזר: "נראה לי נצח"
אחד מילדי משפחת פלאי משחזר: צילום: אחד מילדי משפחת פלאי משחזר:

"אני בא לרוץ לכיוונם. שני אנשים תופסים אותי ואומרים לי – המחבל עדיין פה אתה לא יכול ללכת, הוא עדיין לא חוסל. אני מנסה לזהות מי שם. אני רואה את מוישי קם, אני שואל אותו מה קרה? הוא אמר לי שהוא נפל ושהוא מסוחרר, היה לו פצע באוזן, לקחתי אותו למטה שיהיה מישהו שיטפל בו."

"אני רץ לאבא שלי, זה היה נראה מזעזע, בראש היה לו דם. אני מגיע ושואל מה קרה? העיפו אותי לצד, אמרו לי אי אפשר לטפל ככה. הם שכבו במרחקים".

אברהם פאלי בית חולים הפיגוע ברמות משפחת פאלי