ביום שאחרי הפיגוע הרצחני בחווארה, וההתפרעות בכפר שהגיעה בעקבותיו, בצה"ל מתעדפים את היעדים שלהם וקובעים כי המצוד אחרי המחבל נמצא במקום הראשון בסדרי העדיפויות.
ביחס למחבל משתמשים במשפט "נגיע אליו בהקדם האפשרי, בכל מקום שבו הוא שם" . עם זאת בצה"ל מסרבים להשיב האם זהותו של המחבל כבר ידועה לכוחות הביטחון, אבל רק הוסיף כי המצוד נמצא בעיצומו.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
בשלב זה תוגברה הגזרה בגדוד 202 של הצנחנים וסיירת גבעתי נמצאת דרומית יותר בבנימין. באזור הפיגוע תוגברו הבידוקים גם בצומת תפוח וגם בצומת יצהר 'הגדולה'.

בעקבות הפיגוע ואירועי הלילה, נסגר ציר חווארה לתנועה למספר שעות, בין השאר גם לצורך ביקורו של שר הביטחון במקום. כל החנויות במקום סגורות, ייתכן בהוראה מקומית או הנחתה של הרשות הפלסטינית בעקבות ההצתות בלילה.
לגבי המתפרעים אתמול, בצה"ל מעבירים את האחריות למשטרה שהיא האחראית על אכיפת הפשיעה הלאומנית. במשטרה עצרו אתמול מספר מעורבים, חלקם כבר שוחררו.

מאמץ נוסף של צה"ל בגזרה נמצא כמה קילומטרים דרומה משם, במאחז אביתר, אליו עלו כמה מאות מתיישבים אתמול בלילה ונשארו עד הבוקר. במקום כרגע נמצאים כ-30 איש, וסיעת עוצמה יהודית צפויה להצטרף לישיבת סיעה מיוחדת. בצה"ל מחכים להוראה מהדרג המדיני לגבי המשך השהות במקום, עליו הוטל צו שטח צבאי סגור כדי לצמצם את מספר הנוכחים במקום.
מה דעתך בנושא?
3 תגובות
0 דיונים
צודק
אסור לפחד! חייבים להמשיך! צודק אראל
13:42 27.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
י.ש.
אין יוצא ואין בא,לשום דבר,גם רפואי אם צריך, לנתק להם את המים והחשמל לחודש לפחות ולכתר את הכפר בגדר חשמלית.
13:33 27.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רפי דרום
מאמץ עיקרי ? בתקופה שהרומאים שלטו במזרח הם החזיקו ארמייה אחת במצרים, ארמייה שנייה בתורכיה ושתי ארמיות בארץ ישראל. מה הביא אותם להחזיק 2 ארמיות דווקא בארץ ישראל ? לפי...
מאמץ עיקרי ? בתקופה שהרומאים שלטו במזרח הם החזיקו ארמייה אחת במצרים, ארמייה שנייה בתורכיה ושתי ארמיות בארץ ישראל. מה הביא אותם להחזיק 2 ארמיות דווקא בארץ ישראל ? לפי הציונות הדתית זה ברור .הרומאים " פחדו" מהתקוממות אפשרית של היהודים בארץ ישראל. האם זו היתה הסיבה במציאות ? ברור שלא . הציונות הדתית באשליה והזיה ומובילה לאסון.
המשך 13:20 27.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר