בחודש פברואר, רוב השועלות כבר בהיריון והתיאבון שלהן גובר. כדי שההיריון יצליח הם צריכות לצוד הרבה, לפעמים גם ביום. עמיר בלבן, מנהל תחום טבע עירוני בחברה להגנת הטבע, זכה לתעד אתמול (שבת) אירוע מיוחד בו שועלה משחקת ולסוף טורפת את הטורף הקטן בישראל, חדף.
צפו בתיעוד:
"הנקבה שבתיעוד המיוחד נצפתה באזור בית ג'ימאל, ליד בית שמש. היא ירדה מולנו בכביש ופתאום פנתה שמאלה לכרם זיתים יפייפה" סיפר בלבן. "יחד איתי היו צוות יחידת סקרי הטבע העירוניים בחברה להגנת הטבע וצפינו בה מקפיצה טרף קטן. היה קשה לראות במה מדובר, שלפתי את המצלמה והתחלתי לצלם. עקבנו אחריה כמה דקות. לאחר שעברתי על הצילומים, הבנתי שמדובר בחדף קטן".
עוד סיפר כי "בסוף המשחק היא קברה את הטרף שלה והמשיכה לדרכה, מבלי לאכול אותו. ייתכן וריח חזק שהחדף מפריש בעת מצוקה השבית את התיאבון של השועלה, אולי הקבורה והיישון הופכים אותו יותר אכיל. זוהי תצפית מיוחדת, נדירה ומרגשת, שמח שהייתי במקום הנכון ובזמן הנכון".

החדף הוא יונק זעיר שניזון באמצעות שיניו החדות מחרקים קטנים ושלשולים. אפו של החדף מחודד, ומכאן שמו – חַד + אַף. בשל היותו יונק קטן מאוד, חילוף החומרים בגופו הינו מהיר מאוד, ולכן קשה לו לאזן את חום גופו – וכתוצאה, עליו לצרוך ביממה כמות מזון עצומה ביחס לגודלו. את מרבית חייהם מבלים החדפים במחילות תת קרקעיות וגם בעת שיחור מזון הם נותרים במפלס התחתון של הצמחייה.
בישראל חיים ארבעה מיני חדפים – חדף קטן, חדף לבן שיניים, חדף זעיר וחדף רמון, שהתגלה לראשונה ב-1996 במכתש רמון, והתברר כי הוא מין אנדמי לישראל. החדפים לרוב חיים שנה אחת בלבד, ואף פחות מכך, אך הם מפצים עלכך בקצב רבייה גבוה – הם מגיעים לבגרות מינית בגיל 8 שבועות ומסוגלים להעמיד מספר גדול של צאצאים בשנה הראשונה לחייהם.

בחברה להגנת הטבע מוסיפים כי החדף מועיל לאדם בכך שהוא ניזון ממזיקי חקלאות ובדומה לעטלפי החרקים, לחדפים חשיבות רבה בבקרה על אוכלוסיות חרקים מזיקים במערכות חקלאיות מגוונות, הכוללים מטעים ושדות גידולים שונים. זאת בשל העובדה שהחדפים ניזונים ממספר רב של פרוקי רגליים ושחדף אחד מסוגל לאכול ביממה כמות ששווה למשקל גופו. לכן, הם נחשבים כמדבירים ביולוגיים בשדות חקלאיים.
מה דעתך בנושא?
4 תגובות
0 דיונים
לא ברור
צולם בשבת... אתר סרוגים
16:20 27.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מגי
בבקשה אלף בקשות. תעשו.בארץ ישראל שלום בית.
10:19 27.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
א
ממש אוטיסטים אתם,מה נדיר בזה?
12:04 26.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הרב יאיר
האתר הזה שותף לכל מה שלא נסבל על הסרוגים
09:55 26.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר