חבר הכנסת לשעבר עמרי שרון, בנו של ראש הממשלה לשעבר אריאל שרון, ואחד מיוזמי ההתנתקות, דיבר היום בהפגנה בבאר שבע נגד הרפורמה המשפטית.

שרון, עבריין שישב בכלא מספר חודשים על עבירות הקשורות למימון לא חוקי של הפריימריז של אביו, "הולבן" כנראה בגלל היותו נגד הממשלה. בדבריו הוא דיבר נגד הדורסנות של הקואליציה בהעברת החוקים של הממשלה.

"בנוגע למהפכה המשפטית. יש לי שתי בעיות מרכזיות. הראשונה היא נושא הרפורמה. צריך לתקן שורה של נושאים במערכת המשפט של מדינת ישראל, אבל לא להפוך את השופטים למינויים פוליטיים", אמר שרון בהפגנה.

דורסנית, כוחנית ובלתי מתחשבת

"מדינת ישראל הדמוקרטית מחויבת לכבד ולשמור על זכויות אדם. צריך לשמור על הפרדה של שלוש הרשויות, המבצעת, המחוקקת והשופטת. הממשלה ששולטת בכנסת באופן מלא, והרצון של הממשלה לשלוט גם באופן מלא במערכת המשפט.

הבעיה השנייה היא הדרך והמהירות בה מועברת הרפורמה. מדינת ישראל הוקמה לפני 75 שנה. מאז הקמת המדינה מדברים על כתיבת חוקה. אין חובה להעביר את הרפורמות בזמן מהיר ובהול, בדרך דורסנית, כוחנית ובלתי מתחשבת. ההשפעות יהיו קריטיים לשורה של נושאים שצריך להבין אותם, לדון בהם, אבל צריך לחשוב ולדון בהם לפני ההחלטות".