מבזקים
סרוגים

הזמר הוותיק סירב להופיע בכנסת: "זו לא הכנסת שלי"

הזמר חנן יובל סירב להזמנה להופיע בכנסת ביום הזיכרון הקרוב ואמר כי זו אינה הכנסת שלו: "לשיר שם בפני גסי הרוח האלה זה לעשות שקר גדול לעצמי"

ד' אדר התשפ"ג
הזמר הוותיק סירב להופיע בכנסת: "זו לא הכנסת שלי"
הזמר הוותיק סירב להופיע בכנסת: "זו לא הכנסת שלי" צילום: (צילום: הדס פארוש / פלאש90)

הזמר הוותיק חנן יובל, קיבל הצעה להופיע במשכן הכנסת ביום הזיכרון הקרוב אך השיב בשלילה בטענה שהוא יעשה שקר בנפשו אם הוא יופיע "בפני גסי הרוח האלה".

ריטה בהודעה חריגה: "הפעם אני דואגת ומבוהלת"
ריטה בהודעה חריגה: צילום: ריטה בהודעה חריגה:

על פי הדיווח באתר ynet, בתגובה ששיגר למפיק האירוע שהזמין אותו לשיר, כתב יובל: "לכנסת הזאת, של אלמוג כהן, של דודי אמסלם, של החברה גוטליב, של גלית דיסטל, של אריה דרעי שנהנה מההומור של אלמוג כהן, של יו"ר הכנסת, שבמקום לגעור בטינופות הוא אוסר על הצילום שלהם, שלא ידעו בחוץ, ועוד ועוד – שאמשיך? ואין אפילו צדיק אחד שיקום ויזעק".

"רוני יקירי" כתב יובל. "זאת לא הכנסת שלי. לשיר שם בפני גסי הרוח האלה זה לעשות שקר גדול לעצמי. אוכל לא חסר ולא יחסר בבית משפחת יובל. על היושרה עבדתי כל החיים. הייתי חייב לכתוב לך. בהצלחה ושבת שלום".

הזמרת ריטה פירסמה ביום חמישי האחרון פוסט עקב המצב בעם בעקבות הרפורמה במערכת המשפט, בו היא פונה בין היתר לנבחרי הציבור וקוראת להם להגיע להידברות.

"זאת הפעם הראשונה שאני חורגת מהחלטה שלי לא להביע עמדות בנושאים אקטואליים, כי תמיד בחרתי יותר מכל, לחבר דרך השירה שלי, האמנות שלי, לחבר בין כל קצוות העם המגוון הזה שלנו, להאיר באנרגיה של ריפוי ואהבה.

חנן יובל ל'הארץ': "עבור הנבלה הזאת אני לא מוכן לשלם"
חנן יובל ל'הארץ': צילום: חנן יובל ל'הארץ':

"הדמוקרטיה שבנינו פה ב-75 שנה – בסכנה"

"אבל הפעם אני כבר דואגת ומבוהלת! כל כך רוצה לעצור את הרכבת הדוהרת לתהום. הדמוקרטיה שבנינו פה ב-75 שנה, בטוויה רגישה ככל שניתן, בין אנשים שונים שהתקבצו מכל קצוות תבל – בסכנה. הביחד שלנו, שרקמנו ב-75 שנה – בסכנה. תסתכלו, התפרים עוד רגע נקרעים.

"אני פונה לנבחרי הציבור שלנו: שבו ודברו. תגיעו להסכמות. תראו דוגמה לעם איך מרפאים אחד את השני ולא פוצעים אחד את השני. עצרו את הרכבת הדוהרת לתהום. לא כל מה שיש לו רוב בחדרי הוועדות בכנסת, מחליף את התחושות בחדרי הלב. שינויים כל כך דרסטיים נעשים בתהליך, בסבלנות, בהתייעצות והסכמה רחבה ככל האפשר.

"חיכינו 75 שנים. קחו חודש חדשיים, עיצרו ודברו, לפני שיהיה מאוחר מדי. בתקווה לעתיד, זהו כל מה שיש".

אלמוג כהן חנן יובל כנסת ישראל