רבה הראשי של העיר לוד, הרב שמעון ביטון, שיגר מכתב לתושבי העיר בו הכריע כי יש לחגוג את חג הפורים ב-טו' באדר, שכן, לדבריו, מדובר בעיר מוקפת חומה.

"היות וכל מי שהתעמק בסוגייה המתייחסת ללוד כעיר מוקפת חומה – הגיע למסקנה ברורה וחלוטה כי העיר לוד בה אנו גרים היא העיר לוד העתיקה. לפיכך, יש לחוג את חג הפורים בעיר בט"ו באדר בלבד", כתב הרב ביטון בפתח מכתבו.

רב העיר שיתף כי "לצורך ריכוז כלל לראיות המתרבות עם השנים, הקמתי, בסיעתא דשמיא, צוות של תלמידי חכמים, ויחד נפעל לבחון את אותן הראיות, הן ההלכתיות והן הארכיאולוגיות. כמו כן נפריך בדרכה של תורה, את מגוון הקושיות העולות נגד הכרזתה של העיר לוד כמוקפת חומה".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

תחפושות פורים 2019

הרב ביטון ציין, כי מכיוון שהוא לא הספיק לסיים את מלאכת הבירור ולקבל את ברכתם של הרבנים הראשיים לישראל להכרעתו, יש לחגוג בלוד את חג הפורים במשך יומיים: "לפיכך, עד לסיום עבודת הצוות, יש לקיים בעיר לוד את מצוות החג במשך יומיים, דהיינו ביום יד' ולמחרתו ביום טו', כפי שפסק קודמי בתפקיד, המרא דאתרא, הגאון הרב נתן אורטנר זצ"ל רב העיר".

המכתב המלא של הרב שמעון ביטון