מתנגד מפתיע לפסקת ההתגברות: יו"ר פורום קהלת, פרופ' משה קופל, טען באירוע סגור שנערך בשבוע שעבר כי פסקת ההתגברות בנוסח הנכלל בחקיקה שהממשלה מקדמת כעת היא "רעיון מטופש" – וכי היא לא תחוקק בסופו של דבר. לפי הדיווח שפורסם הבוקר (חמישי) בעיתון "הארץ", קופל טען כי הסיבה היחידה שפסקת ההתגברות נכללת בחוקי הרפורמה המשפטית היא בגלל חששות שהועלו על ידי החרדים.
לפי הדיווח, הדברים של קופל נאמרו באירוע שהתקיים ביוזמת "הסלון הבינלאומי של תל אביב", אשר הוצג כדיון על הרפורמה במערכת המשפט – אך לפי הדיווח, קופל היה הדובר היחיד בו. לטענתו ישראל היא דמוקרטיה "פחות או יותר", אך המערכת השלטונית שלה אינה בנויה נכון והרפורמה של הממשלה מכילה סעיפים שיתקנו את המצב.
במהלך האירוע המשתתפים הביעו חששות מהחוקים של הרפורמה, ביניהם החשש מכך שהקואליציה תשלוט לחלוטין במינוי השופטים. בדיווח נאמר כי קופל הבטיח "להתייחס לחששות האלה בהמשך" – אך בפועל לא הגיב לנושא עד סיום האירוע. מנגד, כנשאל על פסקת ההתגברות קופל טען כי "זה צריך להפחיד אתכם".
לטענתו, "רוב החוקים לא משוגעים, אבל מדי פעם מגיע אחד כזה. ואז אותם 61 אנשים שתמכו בחוק הזה… הם יוכלו להתגבר על החלטה של בית המשפט בעניינו. וזה דבר מדאיג". עם זאת, קופל טען כי הכנסת לא תחוקק את פסקת ההתגברות בנוסח המוצע כעת. לדבריו, פורום קהלת הזכיר בעבר אפשרות של חקיקת פסקת התגברות – אך קופל אמר כי "בחישוב הסופי, זה רעיון מטופש".
כזכור, זו לא הפעם הראשונה שבה קופל מתבטא נגד חלקים מהרפורמה המשפטית של הממשלה. לפני כחודש קופל השתתף בכנס ״קץ הדמוקרטיה או חיזוקה?״ של מרכז רובינשטיין לאתגרים חוקתיים באוניברסיטת רייכמן, שם טען כי הוא לא רוצה את הרפורמה המשפטית ככתבה וכלשונה, אלא את רובה, ולא את כולה כמו שהיא.
"אני לא רוצה את הרפורמה ככתבה וכלשונה. אני רוצה את רובה אך לא ככתבה וכלשונה" טען בדבריו. "אני רוצה איזון בין הרשויות ואני מאוד שמח על כך שאחרי עשרים שנה שאני עוסק בדברים האלה, גם חסידי בית המשפט מגיעים לדבר איתי, ואני שמח על כך וקורא להדברות".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
מנגד, עו"ד אהרון גרבר, המשמש כסגן ראש המחלקה המשפטית בפורום קהלת, דווקא כן תמך בפסקת ההתגברות. בראיון לאולפן סרוגים גרבר טען כי "לא כל כך קל להשיג רוב של 61 חברי כנסת. שיטת המשפט הישראלית התפתחה מהשיטה הבריטית, ושמה יש עקרון של עליונות הפרלמנט. במדינות רבות בית המשפט לא יכול לפסול חוקים, ובמשפט הבריטי עליונות הפרלמנט זה עקרון מחייב. גם בישראל היה ככה עד המהפכה החוקתית".
מה דעתך בנושא?
31 תגובות
8 דיונים
cherylely
The only thing softer than this moonlight is the way I imagine your touch. f1nd me on cherylely_mooo_com change _ to dot
22:19 07.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
להתעלם
קוהלת הוא גוף משוקץ הממומן כולו בידי סוכנים זרים במטרה להביא לכאוס בישראל.
08:03 24.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
a
עוד קשקשן שמאלני שלא מסוגל לנמק את דעתו, מפריח סיסמאות כמו שאר השמאלנים, אנשים חלולים.
00:22 24.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שושי
אחרי ששטפתם לרוטמן את המוח,אי אפשר להחזיר את הגלגל לאחור.
17:15 23.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נ.
הצעה ליום עיון: פורום קהלת - טפשים או מושחתים?
16:00 23.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
כלמנסע
שמחה רוטמן: "שופטי בג"ץ בורים ועמי ארצות, הם לא יודעים לקרוא" [הארץ עכשיו].
15:12 23.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אורי
שחיתות ביבי ודרעי
14:58 23.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוסי
בתגובה ל: אורי
הרפורמה המשפטית היא לא הבעיה לב הבעיה היא : נתניהו שחייבים לעשות מאמץ, ולסלק אותו לעזאזל
15:05 23.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אבי
בתגובה ל: אורי
-טוב שנאמרת האמת. הרפורמה מזיזה לשמאל את קצה הציפורן. רובם לא מבינים את תוכנה. מטרתם אי לגיטימציה לממשלה נבחרת.
07:09 19.03.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
משה
התמונה מאחוריו מזכירה את התמונה של רעידת אדמה כלומר הרעידה לא הגיעה למדינה כך הרפורמה זו אזהרה חמורה שרק בחיזוק הדיבור אפשר להתגבר ולמנוע חורבן
12:47 23.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מה שמפריע זה שאב בא על הבת שלו והביא שלושה חלאות כמוך,אב וביתו יעני מי שהביאו טינופת כמוך היתפגרו יחד עם שני הכלבים האחרים,אתה משטתק,ומפגר,והפכתה לנטל על הכפר המוסלמי,הם מוציאים זבל כנטך בקרוב לשריפה ויפטרו נחלאה כמוך לתמיד,
בתגובה ל: משה
מוסלמי נבלה סרוחה אנטישמי אבל פחות מלפידיוט הוא נאצי אתה סתם מטומטם משותק,ומפגר ברמות,וחלאה בכמות גבוהה,
13:29 23.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אל תטעו. פורום קהלת = הקרן החדשה האמיתית
פורום קהלת ממון עי כספים זרים של הזויים אמריקאים שמכתיבים לחברי הממשלה את החומרים והחוקים וקובעים איך תראה המדינה
12:36 23.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רון
פורום קהלת יוסדה על ידי פליטים מגרמניה הנאצית שכשלו לחסל את היהודים ב-1939 והחליטו לחסל את היהודים בדרכי מרמה
13:11 23.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הינדוס של קלבסות חסרי אונות שמאלנים
בתגובה ל: אל תטעו. פורום קהלת = הקרן החדשה האמיתית
לא מכתיבים לממשלה חולני אן קשר בנהם לממשלה,כלום גורנישט,
13:24 23.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דב
המערכת השלטונית שלנו בנויה נכון וצריכה תיקונים.שיחזור לברוקלין עם המרגל גיבור שלו והדירות רפאים שלהם בשביל החגים
11:53 23.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר