מבזקים
סרוגים

נתניהו נגד ארצות הברית: "לא הייתה צריכה להצטרף"

ראש הממשלה תקף את ההצהרה שמועצת הביטחון של האו"ם פרסמה: "מגמדת את האנטישמיות שהובילה לרצח של מיליוני יהודים"

כ"ט שבט התשפ"ג
נתניהו נגד ארצות הברית: "לא הייתה צריכה להצטרף"
נתניהו נגד ארצות הברית: "לא הייתה צריכה להצטרף" צילום: נתניהו וביידן, ארכיון (צילום: עמוס בן גרשום/ לע"מ)

בעקבות החלטת הממשלה להכשרת המאחזים וקידום הבנייה בשטחי יו"ש, מועצת הביטחון של האו"ם התכנסה היום (שני) לדיון מיוחד. בתמורה, מוקדם יותר היום פורסם כי ישראל הסכימה להתחייב להקפיא את הסדרת הישובים – מלבד אלו שכבר אושרו.

"נמדד במעשים": סמוטריץ' בתגובה ראשונה לנתניהו

בהצהרה נכתב: "מועצת הביטחון חוזרת ומדגישה כי המשך פעילות ההתנחלות הישראלית מסכנת בצורה מסוכנת את כדאיות פתרון שתי המדינות המבוסס על קווי 1967".

מועצת האו"ם, ארכיון (צילום: שאטרסטוק)

עוד הוסיפו כי "המועצה מדגישה את הצורך של כל הצדדים לפעול לפי החוק הבינלאומי, כולל בנייה בהתנחלויות סיפוח שטחים פלסטינים והכשרת מאחזים.

"הצהרה חד-צדדית"

"המועצה מגנה כל אלימות כלפי אזרחים כולל מעשי טרור וחוזרת על כך שעל שני הצדדים לקחת אחריות לעל מעשה טרור מכוון כלפי אזרחים ומזכירים את המחויבות של הרשות הפלסטינית להילחם בטרור, להימנע מרטוריקה שתסלים את המתיחות ולהביע באמצעות מעשים מחויבות אמיתית לפתרון שתי המדינות וקידום שלום.

זירת הפיגוע ברמות (צילום: יונתן סינדל, פלאש 90)

"קוראים לכבד את החוק הבינלאומי וזכויות האדם, מודאגים ממקרים של גזענות  ומדגישים שלא להפר את הסטטוס קוו במקומות הקדושים".

מלשכת ראש הממשלה נמסר בתגובה: "מועצת הביטחון של האו"ם פרסמה הצהרה חד-צדדית השוללת את זכויותיהם של יהודים לחיות במולדתנו ההיסטורית, מתעלמת מפיגועי הטרור הפלסטינים בירושלים בהם נרצחו החודש 10 אזרחים ישראלים, מעלימה עין מהעובדה שהרשות הפלסטינית מסבסדת טרור ומשלמת למשפחות מחבלים, ומגמדת את האנטישמיות שהובילה לרצח של מיליוני יהודים.

"ההצהרה לא הייתה צריכה להיאמר וארצות הברית לא הייתה צריכה להצטרף אליה", חתמו.

בנימין נתניהו האו"ם מאחזים