המפגינים נגד המחאה ממשיכים להחריף את הצעדים ועוברים כל גבול: חברת הכנסת טלי גוטליב מהליכוד יצאה הבוקר (שני) אל עבר מפגיני שמאל שחסמו את ביתה וביקשה מהם לשמור על השקט מפני שבתה הנמצאת על הרצף האוטיסטי לא יכולה לשמוע רעש. המפגינים לא התרגשו מהבקשה האנושית של גוטליב ואמרו לה "שימי מוזיקה בתוך הבית".
האירוע החריג המשיך ובסרטונים שעוברים ברשתות החברתיות ניתן לראות את חברת הכנסת מבהירה להם שהבת שלה אוטיסטית בתפקוד נמוך, גם זה לא השפיע על מפגיני השמאל ובתגובה אטומה למדי אמרו לה "אז תמצאי מישו שייקח אותה למסגרת כי את היום לא יוצאת מהבית".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
בהמשך האירוע המשטרה עצרה שניים מהמפגינים בגין הפרת הסדר הציבורי ואי ציות להוראות. כאמור האירוע התחיל כאשר פעילי שמאל הגיעו לפתח ביתה של חברת הכנסת טלי גוטליב מהליכוד הדביקו את את עצמם אחד לשני וחסמו את פתח ביתה. הפעילים קראו לחברת הכנסת "עורכת דין של אנסים בעבר וחברת הוועדה להפיכה משטרית בהווה".
מטעם המפגינים מ-"לחסום את ההפיכה" נמסר: "הממשלה הנוכחית הכריזה מלחמה על הדמוקרטיה הישראלית ובכך על זכויות היסוד של כולנו. זוהי ממשלה בעלת קווי אופי פשיסטים המבקשת לקעקע ולחרב את השיטה הדמוקרטית בה נבחרה. מיום שהראתה נכונות לרסק את הרשות השופטת ולבטל את הפרדת הרשויות – היא איבדה את הלגיטימציה שלה למשול".
טלי גוטליב: "התחננתי אליהם כדי שהבת האוטיסטית שלי לא תיכנס לחרדה"

גוטליב עצמה הגיבה לסיטואציה הקשה ובראיון לרדיו 'קול חי' היא אמרה: "חיות טרף חיכו לי ליד דלת הבית, חיות טרף, אין שום מילה אחרת. יש לי בבית ילדה אוטיסטית וחסמו את דרכי. המשטרה פעלה כמו שצריך. זה לא נעים, אבל זה גרם לי להבין כמה חשוב להצביע עוד היום על הרפורמה".
בהמשך שיתפה גוטליב על השלכות האירוע על בתה ובריאיון לשרון גל בגלי ישראל סיפרה: "המטפלת שלי מעדכנת אותי עכשיו שהבת שלי מתנהגת בצורה שמעידה על חרדה, התחננתי אליהם שנעבור לדבר בחניון כדי שהבת האוטיסטית שלי לא תתעורר ותכנס להתקף חרדה מהרעש, אבל זה לא עזר וזה מה שקורה עכשיו".
יאיר לפיד על האירוע: "זו אינה דרכנו"
בהמשך האירוע גונה על ידי כלל קצוות הקשת הפוליטית כאשר יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד ניסה להתנער מהמפגינים ואמר: "אני מגנה בתוקף את המצור על ביתה של ח"כ טלי גוטליב, אם לילדה עם צרכים מיוחדים, ואת העובדה שלא אפשרו לה להוציא את הילדה למסגרת". יו"ר יש עתיד הוסיף כי "זו אינה דרכנו. זו אינה דרכה של המחאה. שולח לטלי חיזוק ולבתה חיבוק".
מגנה בתוקף את המצור על ביתה של ח״כ טלי גוטליב, אם לילדה עם צרכים מיוחדים, ואת העובדה שלא אפשרו לה להוציא את הילדה למסגרת. זו אינה דרכנו. זו אינה דרכה של המחאה. שולח לטלי חיזוק ולבתה חיבוק.
— יאיר לפיד – Yair Lapid (@yairlapid) February 20, 2023
בקואליציה דורשים: "להעמיד לדין במלוא החומרה"
גם ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס לאירוע הקיצוני ואמר: "כשמפגינים מונעים מנציגי ציבור לבוא ולהצביע בכנסת, ומאמללים ילדה אוטיסטית, זאת לא מחאה לגיטימית. המפגינים שמדברים על דמוקרטיה, הם אלה שמביאים את קץ הדמוקרטיה כשהם מונעים מנציגי הציבור לממש את זכות היסוד בדמוקרטיה- להצביע. אני קורא למשטרה לפעול מיד ולאפשר לחברי הכנסת להגיע למשכן"
גם יו"ר הכנסת אמיר אוחנה גינה את התקרית ואמר כי "הניסיון לחסום חברי כנסת מלהגיע לכנסת ולהצביע הוא-הוא הרמת יד על הדמוקרטיה. הדבר מתועב במיוחד כשעושים זאת לחברת כנסת שהיא גם אמא לילדה עם צרכים מיוחדים, המבקשת לקחת את ביתה למסגרת החינוכית. כך לא בונים גשרים, כך שורפים אותם".
"אני מצפה מכל מי שהדמוקרטיה הישראלית באמת יקרה לו — לגנות בכל פה את האלימות המבישה הזאת. כל חברי הכנסת שירצו להצביע יגיעו היום לכנסת ואף אדם לא ימנע את האפשרות הזאת" הוסיף. "אני מצפה ממשטרת ישראל לא רק להרחיק מיידית כל פורע חוק המרים את ידו על הדמוקרטיה אלא גם להעמידו לדין במלוא החומרה".

מה דעתך בנושא?
19 תגובות
4 דיונים
שלמה המלך ואפרודיטה
פרצופה המכוער של עאלק מחאה , בריונות ועבריינות בחסות המשטרה , איכס אחד גדול
16:00 21.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
כותרת מטעה
אבל למה להסית? הרי הם חסמו אותה מלצאת מהבית. ואז אמר לה תמצאי מישהו שיוציא את הילדה לגן. הכותרת מתפרשת אחרת וזה סתם מרגיז אנשים. בלי קשר, אני לא מצדיק...
אבל למה להסית? הרי הם חסמו אותה מלצאת מהבית. ואז אמר לה תמצאי מישהו שיוציא את הילדה לגן. הכותרת מתפרשת אחרת וזה סתם מרגיז אנשים. בלי קשר, אני לא מצדיק את זה שחסמו את גוטליב מלצאת.
המשך 11:47 20.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אלון
אלימות לשמה. השגת גבול. רק יד קשה לטפל בפולשים
11:31 20.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מבחן האמת
למי שהסתפק מיהו הצד האלים....
10:58 20.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שי
תתבישו לכם תורידו את הכיפה.במקום לשים את הסירטון של הכליאה אתם נותנים לאנרכיסטים במה.שבושה של אתר
10:27 20.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גועל של אמא
היא תמיד משתמשת בילדה שלה
10:22 20.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נורי
בתגובה ל: גועל של אמא
ימח שימך שהיום אתה וכל המשפחה שהביאו צחנה כמוך בשריפה תישרפו היום,
10:45 20.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שמעון הגלילי
פשוט חיות טרף. שאיבדו כל צלם אנוש. ואסור לרחם עלהם בשום אופן.כל בני האדם חיבים להוקיע אותם. מקומם מחוץ לחברה. בכלא.
10:20 20.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רון
גועל נפש
09:58 20.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
סרטון חובה
תראו את הסרטון הבחורים צדיקים מדברים בשיא השקט ומסבירים זה לא איציק זרקא של ביבי ולא אורלי לב שלימדו אותנו איך הךיכוד מפרק חכים חלשים
09:58 20.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נורי
בתגובה ל: סרטון חובה
עוד זבל לפידיוטי מפגר,אתה וכל הצחנות שם למחנות ההשמדה ללא נקיפות מצפון בכיף היתי שורף אתכם עד האחרון בכם חלאות,
10:46 20.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גבי
זו התנהגות מבוזה, אבל ממש מידה כנגד מידה.
09:53 20.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר