חדשות

דיווח: התנגשות בין הציונות הדתית לעוצמה יהודית

המפלגות דורשות שהצעת החוק המאפשרת למשטרה לבצע חיפוש בבתים ללא צו בית משפט, תונח של שולחן הוועדות שבראשותן: הציונות הדתית דורשת שזה יידון בוועדת חוקה, בעוד עוצמה יהודית דורשת שזה יונח על שולחן הוועדה לבטחון לאומי

דיווח: התנגשות בין הציונות הדתית לעוצמה יהודית
צילום: (צילום: פלאש90)

על רקע הצעת החוק המאפשרת למשטרה לבצע חיפוש בבתים ללא צו בית משפט כדי למצוא נשק לא חוקי, עימות התגלע בין מפלגות הציונות הדתית ועוצמה יהודית.

על פי הדיווח ב'כאן רשת ב', שתי המפלגות דורשות שהצעת החוק תגיע לוועדה שבשליטתן. הציונות הדתית דורשת שההצעה תידון בוועדת חוקה בראשות שמחה רוטמן, בעוד מפלגתו של איתמר בן גביר דורשת שההצעה תונח על שולחן הוועדה לבטחון לאומי בראשות צביקה פוגל.

בן גביר מזרח ירושלים
בן גביר מזרח ירושלים| צילום: (צילום: סרוגים)

בבסיס הטענה של הציונות הדתית מונחת העובדה שההצעה נמצאת סמכות וועדת חוקה חוקה. מנגד, בעוצמה יהודית אומרים כי מדובר בנושא שהוא בנפשו של השר לבטחון לאומי איתמר בן גביר.

ליבת המחלוקת נעוצה בשאלה איזו ועדה מוסמכת לדון בענייני המשטרה, ואם הצדדים לא יגיעו להסכמות הסוגיה תוכרע בוועדת הכנסת.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

23 תגובות
22
ליימך
20.02.23

הרב שלהם חשוד באונס, ראש הממשלה שלך בבתי משפט עם 3 תיקים פליליים, שותפיך לממשלה אסיר משוחרר ומשתמטים. אתם שניכם משתמטים בזויים. ימי חורבן הבית השלישי.

הצטרפו אלינו