תהיו הראשונים להתעדכן!
נרשמים לניוזלטר של סרוגים ומקבלים מדי יום את החדשות והעדכונים הכי חמים ישירות למייל.
אחרי ההפגנות של מתנגדי הרפורמה המשפטית מצד שמאל, כעת מתארגנת יוזמת מחאה של אנשי ימין בקריאה לאמץ את מתווה הנשיא להידברות בין הצדדים.
תחת הסיסמה "הפגנת הימין האחראי יוצאת לדרך: אחים אנחנו. הידברות עכשיו" העצרת תתקיים במוצאי השבת בגן הפעמון בירושלים, והאירוע אותו מארגן השר לשעבר יועז הנדל, פונה דווקא למצביעי הימין.
במחאה צפויים לקחת חלק אישים כמו יורם כהן ראש השב"כ לשעבר, פנחס ולרשטיין מראשי גוש אמונים, הרב ירמי סטביסקי, הרב אהד טהרלב, אשת התקשורת אמילי עמרוסי וחבר הכנסת לשעבר ניר אורבך .
פנחס ולרשטיין (צילום: יונתן זינדל/פלאש 90)
לפי הודעת המארגנים: "לראשונה, מאז פורסמו עיקרי הרפורמה המשפטית, מתאגדים אנשי ימין ויוצאים להפגנה הקוראת לכל הצדדים לקחת את המושכות ולדאוג לעצירת הדהירה לעבר מלחמת אחים, להגיע להידברות ולקבל את מתווה הנשיא הרצוג כדי למנוע קרע בין חלקי העם."
ההפגנה מחוץ לכנסת נגד הרפורמה במערכת המשפט. צילום: יונתן זינדל, פאלש 90
יוזם ההפגנה, שר התקשורת לשעבר יועז הנדל, קורא לציבור הימני להצטרף: ״אני וחברי מודאגים. מדינת ישראל גדולה מכל ויכוח פוליטי. צריך לתקן את מערכת המשפט אבל ללא הסכמות החבל יקרע.אין לאף אחד מנדט לשחק עם סכנת פירוק או חלילה מלחמת אחים. תפקידם של אנשי ימין אחראי זה לדאוג לשלמות העם והארץ. בסדר הזה. לקחת את המושכות ולדאוג לעצור את הדהירה המטורפת הזאת לפיצוץ."
"אנחנו קוראים לכל מי שחשובה לו אחדותו של עם ישראל, לכל מי שחושב שגם מחלוקת צריכים לנהל בצורה אחראית, להצטרף אלינו במוצאי השבת הקרובה ולקרוא: לא למלחמת אחים. כן לאימוץ מתווה הנשיא. זאת שעה שאנו נדרשים להגן על המולדת״.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו