מבזקים
סרוגים

צה"ל פוצץ את בית המחבל שרצח את רונן חנניה ז"ל

פעילות צבאית בחברון: כוחות הביטחון פעלו בחברון להריסת בית המחבל שרצח את רונן חנניה ז"ל. בפיגוע הירי שהתרחש לפני כשלושה חודשים בקריית ארבע, נפצע באורח קשה גם תושב העיר, עופר אוחנה

צה"ל פוצץ את בית המחבל שרצח את רונן חנניה ז"ל

כוחות צה"ל פעלו בשעות האחרונות בעיר חברון להריסת בית המחבל מפיגוע הירי בקריית ארבע לפני כשלושה וחצי חודשים. הלוחמים הגיעו לביתו של משפחת המחבל מחמד ג'עברי שרצח בפיגוע את רונן חנניה ז"ל ופצע באורח קשה את עופר אוחנה.

בתוך כך אמש במהלך הערב הופצה ההודעה הבאה לתושבי קריית ארבע: "בשעות הבוקר המוקדמות (05:30 לערך) ישמע פיצוץ צפון מערבית לחרסינה. כדי שנוכל לשמור על ביטחונכם, אנו מבקשים מהציבור לא להתקרב למרחב לאורך כל הלילה".

הלוויתו של רונן חנניה: "זכית למות על קידוש ה'"
הלוויתו של רונן חנניה: צילום: הלוויתו של רונן חנניה:

כזכור במוצאי שבת ה-29 באוקטובר הגיע ג'עברי סמוך למכולת בקריית ארבע וירה ברונן חנניה שישב ברכבו. בהמשך הוא פצע את בנו דניאל שנמלט לתוך המכולת והזעיק עזרה. לאחר מכן נמלט המחבל עם רכבו לחברון הפלסטינית. כעבור 8 דקות הוא חזר רגלית למקום והחל לירות לעבר כוחות ההצלה ובהם החובש תושב העיר עופר אוחנה שהגיע להעניק עזרה ונפצע באורח קשה.

המחבל המשיך בחילופי ירי מול כיתת הכוננות שקפצה עד שחוסל על ידי הרבש"ץ וקצין בחופשה שהגיע למקום. בסך הכול האירוע נמשך  17 דקות. זמן ארוך מאוד ביחס לפיגועים מהסוג הזה. הכוח הצבאי בחברון לא הגיע למקום הפיגוע.

בהמשך ראש מועצת קריית ארבע אליהו ליבמן הפנה אצבע מאשימה לשר הביטחון דאז בני גנץ אמר: "לפני חמישה חודשים החליט שר הביטחון לפתוח את חסם אשמורת יצחק שהיה סגור 20 שנים לתנועת רכבים פלסטינים, הזהרנו בזמן אמת שפתיחת המחסום עלולה להוביל לפיגועים, ולצערנו כאמור החשש הזה התממש הערב".

הריסת בית המחבל חברון צה"ל רונן חנניה ז"ל