מבזקים
סרוגים

קרוב של המחבל נעצר לאחר שאיים בפיגוע. צפו:

הפיגוע הקשה ברמות: משטרת ישראל עצרה קרוב משפחתו של המחבל שרצח שלושה ביום שישי האחרון. על פי החשד הוא איים שיחקה את קרובו ויבצע פיגוע בקרוב. ביהמ"ש האריך את מעצרו

קרוב של המחבל נעצר לאחר שאיים בפיגוע. צפו:
קרוב של המחבל נעצר לאחר שאיים בפיגוע. צפו: צילום: זירת הפיגוע (צילום: יונתן סינדל, פלאש 90)

משפחה של מחבלים: קרוב משפחתו של המחבל מהפיגוע הנוראי ביום שישי האחרון ברמות, נעצר היום (רביעי) לאחר שעל פי החשד איים שבכוונתו לבצע פיגוע בשטחי מדינת ישראל. החשוד התבטא לאחר הפיגוע ואמר כי בכוונתו לחקות את קרוב משפחתו ולפגוע באזרחים ישראלים.

ברוב עצום: אושר החוק לשלילת אזרחות למחבלים
ברוב עצום: אושר החוק לשלילת אזרחות למחבליםצילום: ברוב עצום: אושר החוק לשלילת אזרחות למחבלים

מצלמות הגוף של השוטרים ברגע המעצר. צפו:

בעקבות ההתבטאויות הללו, שוטרי מחוז ירושלים פעלו באמצעות פעולות טכנולוגיות שונות לאיתורו של המבוקש. זמן קצר לאחר מכן, עצרו שוטרי תחנת שפט ויס"מ ירושלים את החשוד בכביש 443 סמוך למחסום עופר.

החשוד בן ה-22  נעצר כששהה ברכב הסעות ביחד עם אחיו בן ה-31 שנעצר גם הוא. שני החשודים תושבי עיסוויאה שבמזרח העיר הועברו לחקירה בתחנת שלם בעיר. לבקשת המשטרה, נעתר היום בית משפט השלום השלום בירושלים והאריך את מעצרם ב-5 ימים, עד לתאריך 19.2 והחקירה בעניינם נמשכת.

מהמשטרה נמסר: "משטרת ישראל תמשיך לפעול בנחישות תוך הפעלת כלל המשאבים, האמצעים והיכולות שברשותה, במטרה לאתר ולסכל כל איום, תכנון וכוונה לביצוע פיגועי טרור נגד אזרחים או כלפי כוחות הביטחון".

כזכור ביום שישי האחרון שעט המחבל, חוסיין קראקע עם רכבו לעבר תחנת אוטובוס בה עמדו נוסעים. בפיגוע הנוראי נהרגו שני הילדים אשר ויעקב פלאי הי"'ד, בני ה-8 וה-6 ואלתר לדרמן הי"ד בן ה-20 מירושלים.

הפיגוע ברמות מחבלים משטרת ישראל עיסוויאה