ברקע התקדמות החקיקה ברפורמה המשפטית ולקראת הפגנת הענק שמתוכננת מחר מול הכנסת, נשיא המדינה יצחק הרצוג מודיע שהוא יישא הערב נאום מיוחד לאומה בשעה 20:00.

בשבועות האחרונים הנשיא הרצוג נפגש עם נציגים רבים מכל הקשת הפוליטית, החל מחברי משרים וחברי כנסת, בכירים במערכת המשפט ועד נציגים של החברה האזרחית.

בעבר קרא הרצוג להגעה להידברות בין הצדדים והציע להשתמש בבית הנשיא בתור מנגנון לשיחות הידברות בין תומכי ומתנגדי הרפורמה המשפטית, אך עד כה הוא לא נחל הצלחה.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

ההפגנה מחוץ לבית הנשיא בירושלים, ארכיון (צילום: סרוגים)

גם כעת מובילי המחאה אומרים לסרוגים שהם מתנגדים לכל הידברות ומתכננים רק להגביר את עוצמת המחאה נגד התוכניות של הממשלה והקואליציה.

מחר: ההצבעות מתחילות

כזכור, מחר החלק הראשון של הרפורמה המשפטית של הקואליציה צפוי לעלות להצבעה בוועדת החוקה, חוק ומשפט ולאחר מכן לקריאה ראשונה במליאת הכנסת.

הצעת החוק של יו"ר ועדת החוקה, ח"כ שמחה רוטמן (הציונות הדתית), מתייחסת לשני תחומים שונים: הראשונה זה השינוי בהרכב הוועדה לבחירת שופטים והשנייה מניעת האפשרות של שופטי בג"ץ לדון בכשירות של חוקי יסוד.

לפי לוח הזמנים שפורסם, ביום שני ועדת החוקה תצביע על נוסח הצעת החוק החדש של "חוק יסוד השפיטה". בקואליציה משאירים את האפשרות שכבר באותו היום החוק יגיע בקריאה ראשונה למליאה אך ייתכן וזה יידחה רק לסדר היום של מליאת הכנסת ביום רביעי.

בתוך כך, ראשי קמפיין המחאה נגד הממשלה מארגנים הפגנת ענק מול הכנסת ביום שני, תוך שהם קוראים לציבור להשבית את המשק והצטרף למאבק.