הסלטים הם חלק בלתי נפרד משולחן השבת. במקום לרכוש מוכנים, הגיע הזמן לתת לסעודת השבת שלכם טעם ביתי. לפניכם מתכונים לסלט חצילים בטעם כבד, סלט חצילים על האש וסלט פלפלים.

מתכון לסלט חצילים בטעם כבד

בצל גדול

1 חציל גדול

1 ביצה קשה

שום כתוש

שמן

מלח

אופן ההכנה:

יוצרים מהחציל פרוסות בעובי בינוני, מניחים על מגש ומפזרים מלח מעל. המלח יסייע בהוצאת הנוזלים מהחצילים.

מתחילים בטיגון: פורסים את הבצל, מניחים שמן במחבת ומטגנים. מוסיפים את החצילים עד שהם משחימים.

טוחנים את החצילים, הבצל, הביצה הקשה והשום. מוסיפים מלח.

shutterstock_132631445
חצילים. למבינים בטעם (צילום: שאטרסטוק)

מתכון לסלט חצילים על האש

2 חצילים גדולים

פלפל אדום

פלפל שחור ומלח

מעט פטרוזיליה קצוצה

חצי כוס שמן

מעט מיץ לימון

אופן ההכנה:

שורפים את החצילים בשלמותם על האש, ולאחר מכן פותחים את לב החציל באמצעות סכין ומצננים. לאחר מכן מוציאים את בשר החציל ומרסקים.

חוזרים על התהליך עם הפלפל האדום. אחרי שמצננים, פורסים את הפלפל לקוביות קטנות.

מכניסים לקערה את השמן, השום, המיץ לימון, המלח והפלפל ומערבבים היטב. מוסיפים את החצילים ואת הפטרוזיליה ושוב מערבבים. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.