ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס לסערה סביב "חוק הכותל" שרצתה להעלות מפלגת ש"ס.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

נתניהו מתנער מחוק הכותל

"שמעתי הבוקר את הכותרות על הכותל ואני מבקש להרגיע וגם להבהיר: הסטטוס קוו בכותל, שיקר לכל עם ישראל, יישמר כפי שהוא היום.

עוד אמר: "אני שוחחתי גם עם חבריי, ראשי הסיעות, ומקובל על כולם שהחוק לא יעלה כעת. וגם אם היה עולה הוא לא היה עולה עם סעיפים פליליים על לבוש או כלי נגינה שנכתבו לפני 40 שנה והם לא מקובלים על אף אחד.

(צילום: אריה לייב אברמס/ פלאש90)

"ולכן הכותל יישאר בדיוק כפי שהוא היום", חתם.

כזכור, לאחר ביקורות נרחבות מימין ומשמאל ושעות ספורות בלבד לאחר שהחלה הסערה סביב "חוק הכותל" שצפוי לעלות ביום ראשון בוועדת שרים לחקיקה, בש"ס הבהירו כי סעיף המאסר והקנס על לבוש לא הולם – יוסר מהחוק.

מש"ס נמסר בתגובה: "אנחנו מברכים על הודעת ראש הממשלה כי הסטטוס קוו בכותל יישמר, כפי שהיה עד היום. הכותל אינו צריך שום חוק. רוב העם היהודי מכבד את קדושת המקום, מלבד נשות הפרובוקציה שלא חדלות להפוך אותו לזירת קרב פוליטית, והכל בחסות בג"צ.

החוק במהותו הוא שימור המצב הקיים. נאלצנו להגיש אותו לאחר הודעת בג"צ כי לא יאפשר שום דחיה בדיון. לאחר שראש הממשלה הודיע היום לראשי המפלגות כי הוא מתכוון להגיש תגובה שמשמעותה דחית הדיון, הסכמנו להסיר את החוק.

ש"ס מעולם לא התכוונה להטיל עונשים פליליים על לבוש או כלי נגינה בכותל. מדובר בדמגוגיה זולה. סעיפים אלו הם העתק של תקנות הכותל משנת תשמ"א והם היו מוסרים בוועדה. כל בר דעת מבין זאת. ש"ס תמשיך להגן על קדושת הכותל ועל הזכות של כל יהודי חילוני, מסורתי, דתי וחרדי להתפלל במקום הקדוש כמנהג המקום".