חדשות

בן גביר מבטיח פינוי במזרח ירושלים: "זה יקרה"

השר לבט"פ בן גביר מבהיר כי במוקדם או במאוחר פינוי הבתים הבלתי חוקיים במזרח ירושלים יקרה: "כי צריך לאכוף את חוקי מדינת ישראל. נקודה"

"שכרון הכח והטירוף שמפמפמים בן גביר"
"שכרון הכח והטירוף שמפמפמים בן גביר" | צילום: (צילום: אוליביה פיטוסי/ פלאש90)

אמש (ראשון) דווח כי בהתערבות לשכת ראש הממשלה בנימין נתניהו, הוחלט לדחות למועד לא ידוע הריסת מבנה בשכונת ואדי קאדום שתוכננה להתבצע השבוע.

כעת, מלשכת השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר מגיבים לאירוע.

"לשר בן גביר יש תכנית סדורה לפינוי המבנה. התקשורת קבעה לעצמה לו"ז ולאחר מכן החליטה שהפינוי נדחה.

"הפינוי יקרה"

עוד הוסיפו: "השר בן גביר לא אמר שהפינוי יתקיים מחר או עוד שלושה ימים או חמישה. הפינוי יקרה. כי יש הוראה של השר ויש חוק במדינת ישראל. אם לא מחר, אז מחרתיים. אם לא שבוע, שבועיים. זה יקרה כי צריך לאכוף את חוקי מדינת ישראל. נקודה".

הכוחות במזרח ירושלים, ארכיון ((צילום ארכיון: אוליביה פיטוסי/פלאש90))

על פי הפרסום של העיתונאי מיכאל שמש, המשטרה כבר נערכה לביצוע פינוי המבנה בו מתגוררים כמאה תושבים, כאשר על פי התכנון היו צפויים להשתתף בו מאות שוטרים ולהימשך במשך כיממה.

כזכור, גורמים ביטחוניים הזהירו כי הריסת המבנה עשויה לגרום להסלמה ביטחונית באזור ירושלים. על פי הדיווח בכאן, ההריסה הייתה אמורה להתבצע כבר לפני כמה שנים אולם נדחתה בשל לחצים בינלאומיים.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

8
5
דביר
06.02.23

חי בסרט סמוטי הנחש ובן גביר עוד לא קלטו שביבי לא סופר אותם מקילומטרים והרי לשניהם אין אומץ לקום וללכת

1
משה
06.02.23

יש חובות הכסף זורם לבנק אייך יפסיקו חחחחח

2
ר
06.02.23

כי לא שווה לקום וללכת, גם אם לא מקבלים הכל, כי יש דברים חשובים שכן ניתן להשיג כמו הרפורמה במערכת המשפט ולכן לא כדאי להפיל ממשלה כרגע.

4
שלי
06.02.23

כבשת הרש. מקווה שיקבל עונש כמו שהיה בתנך.

3
משה
06.02.23

בן גביר עכשיו ברור הכנת 700 שוטרים להריסת מבנים למרות שאמרת שיש חוסר בגדרה חחחחח עצוב.ביבי עצר לך את הכייף אז לא הרסת את המבנים תהרוס להם את המאפיה שלא יהיה להם פיתה חחחחח