חדשות

עוקף בג"צ: הקואליציה הניחה את חוק דרעי 2

אחרי הפסילה בבג"צ, כל חברי הכנסת של הקואליציה חתמו על הצעת חוק דרעי 2 - תיקון לחוק יסוד הממשלה לפיו לא תהיה התערבות של גורם שיפוטי בכל הנוגע למינוי שרים

יו"ר ש"ס, אריה דרעי
יו"ר ש"ס, אריה דרעי | צילום: חוק דרעי 2. (יונתן זינדל/פלאש90)

שבועיים אחרי שבג"צ פסל את אריה דרעי מלכהן כשר, הניחה הקואליציה את הצעת חוק דרעי 2 – תיקון לחוק יסוד הממשלה לפיו בית המשפט לא יוכל להתערב בהחלטות הממשלה בנושא מינוי שופטים.

על הצעת החוק חתומים כל 37 חברי הכנסת של הקואליציה (שאינם שרים). התיקון שמוצע בחוק הוא משפט אחד: "לא תהיה ביקורת שיפוטית מטעם כל ערכאה שיפוטית לגבי כל עניין הקשור או הנובע ממינוי של שר והעברתו מכהונה, למעט עמידת המינוי בתנאי הכשירות הקבועים בסעיף 6."

WhatsApp Video 2023-01-23 at 15.28.58
WhatsApp Video 2023-01-23 at 15.28.58| צילום: דרעי על פסילתו בבג"צ (צילום: סרוגים)

בדברי ההסבר להצעת החוק נאמר כי "מינוי שרים על ידי ראש הממשלה ובאישורה של הכנסת, כמו גם ההחלטה על העברתם מכהונה, הן פעולות והכרעות המצויות ב"ליבת הפעילות הדמוקרטית"."

בעקבות התערבות של בג"צ ב"הלכת פנחסי" שקבעה כי יש לפטר שר נגדו הוגש כתב אישום, ופסיקת בג"צ האחרונה שקבעה כי דרעי לא כשיר לכהן כשר כותבים הח"כים: "ניסיונות אחרים לתיקון הלכה זו בדרכים אחרות (לרבות התייחסות הרשות המכוננת להפסקת כהונת שר מחמת עבירה) לא צלחו. על כן נדרשה הרשות המכוננת להבהיר כי בעניין זהות שרים, מינויים והעברתם מכהונה, בית המשפט לא יבחן את אופן הפעלת שיקול הדעת של הגורם הממנה, הממונה או המאשר – במעשה או במחדל".

כזכור, בישיבת סיעת ש"ס אחרי פיטוריו של דרעי, התחייבו בקואליציה לעשות כל מאמץ כדי להחזיר את דרעי לשולחן הממשלה.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

12
4
למה לעצור?
06.02.23

מה עם החוק לביטול הבחירות והמלכת ביבי למלך ישראל, יאיר לנסיך ודרעי לשר המישתים?

1
הרוב נתן את הקול לימין כל השאר שיתפגרו,
06.02.23

לא שואליםם חלאות כמוך שמאלני תאכל את הנעלים,ואת הכבד,והכליות,עד שתיתפגר,אנחנו הרוב נעשה מה שנוח לנו כמו שצריך,

2
בגץ מלך ישראל
06.02.23

בדיוק הפוך. דרעי נבחר בבחירות דמוקרטיות ובגץ ביטל את בחירת העם.

3
תעודת יושר הוא יכול לקבל ?
06.02.23

, בהיותו עבריין מועד ולנוכח המצג שלו בבית המשפט - דרעי כלל לא היה צריך לרוץ בבחירות. דרעי הוא ג נ ב ואדם מושחת מיסודו. עבריין סידרתי שכל פעם חוזר לסורו. עבירותיו אינן נמחקות משום שיש מי שבחר בו. אם אנחנו רוצים לשמור על טוהר המידות - לשור מועד אין מקום ליד שולחן הממשלה.

4
משה
06.02.23

לא יפה תן כבוד לגנב מבגדד היו 40 תומכים.לגנב ממרוקו יש 400000 תומכים על תזלזל.

5
תלך לכל הרוחות גוי חולני כל מחלות הסופני
07.02.23

ימח שימך זבל מאומץ גוי ארור

6
לך לעבוד דביל טפיל עלוקה,
07.02.23

לא צריך אותך יצור חלול,אתה אפילו דרכון לא נותנים לך זבל,

3
עדינה
06.02.23

וביום הזה הם מצפים שהנשיאה חיות תכבד אותם ? נפלתם על הראש?

2
ח״ן
06.02.23

לסעיף המוצע כתיקון לחוק אפשר לקרוא: ״סעיף קליגולה״! לפיו אפשר למנות כ ל ד ב ר לשר - בלי התערבות ביה״מש! גם שרה-ברארה או יאיר הזעיר יכולים להתמנות! למה, מי יגיד לא - אם זה מה ש״העם״ בחר?!

1
זבל אתה והחלאה מעליך טינופת ללא הפסקה,וס
07.02.23

החמורים במיקרה הזה,הם אתה והחלאה חולה נפש עם רישיון שני זבלים הומואים,וחולים בראש,הסטיה שלכם זבלים תשאירו לרופאים מיקצועיים,אנחנו לא מענין אותנונמי בוחש למי,

2
חמורו של משיח
06.02.23

, כינוי יפה נתת לסעיף - למרות שאני מעריך שרוב הקוראים והמגיבים לא יודעים מי היה קליגולה, ולא מבינים את העוקץ. מכל מקום קליגולה מינה את הסוס שלו לקונסול - אצלנו הציבור הוא ציבור של חמורים והמשיח מש"ס רוכב על הציבור.

1
נעבעך
06.02.23

זה בא מיד לאחר ה"רפורמה המשפטית"