ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק הגיב היום (שישי) למתווה המוצע של נשיא המדינה יצחק הרצוג לפתרון המשבר החוקתי סביב הרפורמה במערכת המשפט. בפוסט שהעלה לרשתות החברתיות ברק הציג תמונה שבה הוא משווה את הרצוג לנוויל צ'מברליין, נשיא בריטניה בימים שלפני מלחמת העולם השנייה אשר הסכים להידברות עם היטלר והנאצים.
https://twitter.com/barak_ehud/status/1621418596130856965?s=20
"מחאה לא עוצרים! אסור להידבר בלי התחייבות מראש לתנאי חיות-מיארה: עצירת חקיקות הבזק, חקיקה רק בהסכמה רחבה ותחולה מהכנסת הבאה" כתב ברק. "בלי תנאים אלה זה שת״פ עם הדי-9 ונתניהו שפועלים, לפי מיארה, בניגוד לחוק. ואם לא יסכימו – נבצרות עכשיו".

אמש גם יו"ר העבודה מרב מיכאלי הביעה התנגדות למתווה של הרצוג, וטענה כי אי אפשר לנהל מו"מ על התכנית. "אני מעריכה את חברי, נשיא המדינה, עד מאוד. אני גם חסידה גדולה של הדברות" אמרה מיכאלי. "אבל כשהדמוקרטיה הישראלית נמצאת על הכף, אסור לנו למצמץ ובוודאי שלא להסכים למשא ומתן עליה. העמדה שלנו היא נחרצת ואמרה זאת היום היועמ"שית בצורה ברורה: לנאשם בפלילים אין מנדט לגעת במערכת המשפט".
מנגד, ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט הביע תמיכה במתווה של הרצוג, וקרא להידברות והסכמות בין הצדדים. "כן להידברות, לא למלחמת אחים. מתווה הנשיא הרצוג הוא בדיוק הצעד הנכון כדי להרגיע את הרוחות ולהביא לרפורמה טובה ובת-קיימא במערכת המשפט" אמר בנט. ימין ושמאל, איננו אויבים. אחים אנחנו. אני קורא הן לממשלה והן לאופוזיציה להשיב בחיוב ליוזמה זו. רק ביחד".

מה דעתך בנושא?
96 תגובות
18 דיונים
אנדר וויגין
או אהוד חרק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
22:27 29.11.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אוראל זר
את ביבי להיטלר - מה עוד? יותר מטומטם ומרושע - הוא ל א יוכל להיות כנראה!
19:51 29.08.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אוראל זר
- ששתק עבורו - בחקירה על פשעיו? כנראה לא לימדו - את הפסיכי המדופלם הזה - אף פעם - מהי הכרת הטוב - לא שזה כזה מפתיע כמובן!
13:14 16.06.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אוראל זר
שלו - שת עבורו - ראיתם מה זה? כפיות טובה - שלא ברא השטן.
22:27 29.05.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
צוקח
אתה לא מבין שזמנך עבר וואלה היוצחיילים יותר גיבורים ממל ואתה חושב שאתה מאיר הר ציון אבל אתה לא לך לביתך ותלמד לסרוג זה ירגיע אותך
22:23 06.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
משה
רק אנשים שלא מעוניינים ברכי נועם בכיינים לא מעוניינים בהידברות .
04:29 06.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עדי
טוב, אין לו את אפשטיין שיספק לו תעסוקה אז הוא מ**ן את השכל ברשתות חברתיות. כמו ילד בן 12.
04:08 06.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שימי
אתה לא אהוד ואין בך ברק,עם הזקן אתה מזכיר לי את עראפאת.תצא מחיינו.אתה מר כישלון, נכשלת בכל מה שעשית
21:17 05.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יאיר
בתגובה ל: שימי
אצלכם כולם איראנים במקרה הטוב.
19:04 06.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דמעוני
איש עלוב מאז שפרש מחפש ריב ומדון איש מגעיל מה שמעניין אותו זה ביבי הקנאה מוציאה אותו מדעתו עכשיו יכול להרגיש נוח בנט תפס את מקומו כראש ממשלה הגרוע בתולדות...
איש עלוב מאז שפרש מחפש ריב ומדון איש מגעיל מה שמעניין אותו זה ביבי הקנאה מוציאה אותו מדעתו עכשיו יכול להרגיש נוח בנט תפס את מקומו כראש ממשלה הגרוע בתולדות ישראל שנות אור מי ביבי
המשך 18:28 05.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
משה
יעומד לדין אני מקווה לפני שיהיה מאוחר האדם פרק כל עוול פשוט הזוי
15:56 05.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר