חדשות

מח"ט גולני מגנה את הקטטה: "נפגעו ערכי צה"ל"

בעקבות הקטטה האלימה שהתרחשה בסופ"ש האחרון בין חייליו לסמח"ט יהודה, מח"ט גולני מגיב ואומר: "נפגעה הממלכתיות ונפגעה המשמעת באירוע אשר גרם להסטת הקשב מהמשימה המבצעית המוטלת עלינו"

מח"ט גולני מגנה את הקטטה: "נפגעו ערכי צה"ל"
צילום: מתוך הסרטון מהקטטה שהופץ ברשתות החברתיות( שימוש לפי סעיף 27א)

לאחר הקטטה האלימה בין לוחמי גולני לסמח"ט יהודה במוצב חרסינה שבחברון, מח"ט גולני אל"מ יאיר פלאי מגיב לאירוע החריג שחייליו מעורבים בו. בדף מפקד ששלח ללוחמים הוא גינה את הקטטה ואמר: "נפגעו ערכי רוח צה"ל, נפגעה הממלכתיות ונפגעה המשמעת".

מח"ט גולני לחייליו: "עיני החברה נשואות אלינו, עלינו לשמש דוגמא אישית"

בהודעה כתב המח"ט: "ביממה האחרונה ארעה תקרית אשר פגעה במשימה עליה אנו אמונים, על רקע עימות לא ענייני בין מפקדים ובין מפקדים לחיילים נפגעו ערכי צה"ל, נפגעה הממלכתיות ונפגעה המשמעת באירוע אשר גרם להסטת הקשב מהמשימה המבצעית המוטלת עלינו".

"אנו מתחקרים את האירוע בצורה יסודית, אך כבר כעת ברור- עיני החיילים שלנו, צה"ל והחברה כולה נשואות אלינו. עלינו לתת בטחון ולשמור על האמון בנו לעמידה במשימה". הדגיש פלאי

דף המפקד שהמח"ט שלח ללוחמיו (דף המפקד שהמח"ט הוציא)

מפקד החטיבה סיים בפנייה למפקדים וללוחמים: "עלינו לשמש דוגמא אישית בכל עת. אני מצפה ממכם להשתמש בהפעלת כוח אך ורק נגד האויב ולא חלילה בתוכנו. נפעל תמיד לאור ערך הרעות ואחוות הלוחמים לצד חתירה למגע מול האויב. המשיכו לפעול בגאווה ובאומץ עם הכומתה החומה ולפעול לאור ערכיה. בשעות הקרובות יקיימו מפקדי החטיבה שיחות בכל המסגרות".

קצין הקשר לסמג"ד: "גולנציק ערס"

WhatsApp Video 2023-01-31 at 17.50.11
WhatsApp Video 2023-01-31 at 17.50.11| צילום: הסרטון מהקטטה שהופץ ברשתות החברתיות( שימוש לפי סעיף 27א)

יוזכר כי הסערה החלה ביום ראשון של השבוע שעבר כאשר במהלך פורום מפקדים בשיחת vc קצין הקשר של חטיבת יהודה קרא לסמג"ד 51 של חטיבת גולני "גולנציק ערס". בעקבות האמירה המעליבה הוריד הסמג"ד פקודה לכל חיילי הגדוד לא להכניס את הקצין למוצבי הגדוד ומי שייפר את הפקודה הזו יקבל שבת.

האירוע המשיך כאשר ביום שישי האחרון הגיע קצין הקשר המדובר ביחד עם סמח"ט יהודה למוצב חרסינה. בש"ג המוצב, החייל לא נתן להם להיכנס בטענה שאין לו אישור להכניס אותם, הסמח"ט התקשר לסמג"ד שהוריד את הפקודה והוא בתגובה אמר לו שהוא יכול להיכנס אבל לקצין הקשר שעלב בו אין אישור כניסה.

בשלב זה הסמח"ט התעצבן והחל להתעמת פיזית עם הלוחם שהיה במקום ומנע את כניסתו, בעקבות דיווח בקשר הגיעו במהירות עוד מספר קצינים וביניהם מפקד פלוגה מהגדוד שהפרידו בין הניצים והכניסו את הסמח"ט ואת קצין הקשר לתוך המוצב.

סמח"ט יהודה תוקף את הרס"פ וחוטף בעיטות ואגרופים מחיילי הפלוגה

הרוחות לא שקטו בקטטה בש"ג וסמח"ט יהודה התקדם לעבר אחת הפלוגות בגדוד שם נתקל ברס"פ שמנע ממנו גם הוא להיכנס לפלוגה, בתגובה הסמח"ט וחייליו החלו שוב לפעול באלימות ותקפו את הרס"פ, לוחמי הפלוגה שנכחו במקום הבחינו בקטטה והתנפלו על הסמח"ט וחייליו בבעיטות ואגרופים. האירוע הסתיים רק כשהסמח"ט וחייליו ברחו מהמקום.

כאמור האירוע החמור מתוחקר על ידי מפקדים בכירים ולפי דיווח שהתפרסם מוקדם יותר בוואלה המקרה החריג הגיע עד לשולחן הרמטכ"ל. כמו כן יצוין כי יש ניגוד בין גרסאות הלוחמים לגרסת הסמח"ט וחייליו ועדיין לא ברור מה קרה באמת בקטטה האלימה.

אנחנו עושים מאמץ גדול לאתר את בעלי הזכויות בצילומים. השימוש ביצירות שבעל הזכויות בהן אינו ידוע או לא אותר נעשה לפי סעיף 27א ל"חוק זכויות יוצרים". אם זיהיתם צילום ואתם בעלי הזכויות בו, יש לפנות ל srugim@srugim.co.il

תגובות

21
16
יוסף
31.01.23

מי שהיה מעורב בקטטה 105 בכלא מה זה כל הרפש פוגע בצהל על זה הזהיר גנץ עכשו החרה צץ

15
חחחח
31.01.23

נשמע כמו הצבא המיצרי ביום רע

1
צנחן
31.01.23

גולני, הצבא הערבי הטוב במזרח התיכון

2
יגור
31.01.23

צנחן לתוך בבלת. טיפשון גועלי

14
ואהבת לרעך כמוך
31.01.23

כל אשר קורה אי שם בירושלים מחלחל לעם ולצהל...כך נראים פני מדינת ישראל 2023.שיסו,הפרידו,פילגו,חילקו השניאו... מי יתן והשלום,הסבלנות והסובלנות בינינו יהיו תחילה ואחכ עם אויבינו.