הטרול הגיע להפגנת אנשי השמאל: "אנחנו בעד יצהר"
כ-30 אנשי שמאל הגיעו להפגנה (ללא אישור המשטרה), נגד הפרת החוק ביצהר והטרור היהודי. אחד הדוברים בהפגנה ביקש את רשות הדיבור והפתיע כשאמר "כולנו עם תושבי יצהר"

כ-30 אנשי שמאל הגיעו לצומת יצהר בכדי להפגין כנגד היישוב בעקבות אירועי 'תג מחיר' שאירעו בו לפני פסח.
בישוב מציינים כי ההפגנה לא קיבלה את אישור המשטרה, ואומרים בלעג: "מוזר שהפגנה שכוונה נגד לקיחת החוק לידיים, בעצמה הפרה את החוק בליווי חבר הכנסת איציק שמולי. לצערנו מעבר לגידופים והפגנת שנאה כנגד הישוב יצהר בשם הסובלנות לערבים, לא הצלחנו להבין את הקשר הישיר בין יצהר לבין פעולות תג המחיר."
במהלך ההפגנה קראו המפגינים קריאות נגד ההתיישבות בשומרון בכלל ונגד היישוב יצהר בפרט. כשהם חוזרים על הסיסמה "הטרור היהודי – לא במדינה שלי". אחד הדוברים מארגון השמאל 'תג מאיר' דיבר בעצרת על כך שכל התג מחיר יסודו ביצהר "וכבר נוכחנו לדעת שיש כאלו שנפגעו ואף נרצחו כתוצאה מפועלות אלו".
מול המפגינים עמדו תושבי יצהר עם כיבוד קל ושתייה וקיבלו במאור פנים את המפגינים. אך נציגות של המועצה האזורית שומרון בראשות ראש המועצה, גרשון מסיקה, הגיעה כדי לעמוד מול המפגינים. אחד מהדוברים בהפגנה שביקש את זכות הדיבור, (והיה נציג של ועד מתיישבי השומרון – "טרול") פתח את דבריו במשפט: "כולנו יודעים למה הגענו לכאן, כולנו יודעים מה זה הטרור האמיתי, כולנו יודעים כמה מסוכן ליהודים הטרור הזה, כולנו עם תושבי יצהר אשר חוטפים מידי יום אבנים בצירים ובקבוקי תבערה". לאחר כמה שניות של הלם בקהל המפגינים הם ניסו להשתיק אותו ולקרוא נגדו ונגד המתיישבים בשומרון קריאות גנאי.
הטרול המשיך במשך כל זמן ההפגנה בהערות עוקצניות. "כמישהו שעושה 80 ימי מילואים בשנה השמאל ההזוי לא ילמדו אותי ואת חברי מהו טרור. אינני מתנחל ואף אינני חובש כיפה אך לא יכולתי לסבול את אי הצדק ואת חוסר הפרופורציה שאותם אנרכיסטים (שאולי אף חלקם עושה מילואים) באים להגיד", הוא הוסיף.
"הריקוד על הדם של קבוצת הקיצוניים הללו היא בלתי נסבלת", ציין שגיא קייזלר, מנכ"ל ועד מתיישבי השומרון. "קבוצת שמאל סהרורית שקובעת את סדר היום במדינה מנסה לשנות את הנרטיב הישראלי לטובת אויבינו ואנחנו נהיה בכל מקום בכדי לזעוק את זעקת המתיישבים". גרשון מסיקה ראש המועצה האזורית שומרוןאמר בהפגנה: "הגענו עם קפה ועוגה לכבד את המפגינים. ועם שלטים: אחים בואו נדבר. לצערנו גילינו שמדובר בהפגנה פוליטית של ח"כ נעלם מהעבודה (איציק שמולי) שכל מטרתה הייתה השגת זמן מסך לאותו ח"כ. לכן הם לא היו מוכנים לדבר או להקשיב וחבל. שכן ברור שמבחינתנו לפחות ברור שאנחנו ותושבי יצהר בתוכנו מתנגדים לתג מחיר. אלא שלא היה מי שיקשיב"
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו