מושלם לסערה: 5 רעיונות למרקים שיחממו אתכם - סרוגים

מושלם לסערה: 5 רעיונות למרקים שיחממו אתכם

החורף חזר עם גשמים עזים ומזג אוויר סוער ברחבי הארץ. אין זמן יותר טוב להכין מרק מפנק שיחמם את הגוף ואת הלב | 5 מתכונים למרקים נהדרים

author-image
מושלם לסערה: 5 רעיונות למרקים שיחממו אתכם
  (צילום: שאטרסטוק)

5 מתכונים למרקים מעולים ומנחם במזג האוויר החורפי.

1. מרק אפונה

מרכיבים: 

500 גרם אפונה מיובשת
500 גרם תפוחי אדמה
2 בצלים
½ מקל כרישה
250 גרם גזר
100 גרם סלרי
1.5 ליטר מים
4 נקניקיות וינר
מלח פלפל

הוראות הכנה:

משרים את האפונה ללילה שלם. למחרת מקלפים וחותכים לקוביות את תפוחי האדמה והגזר.

קולפים וחותכים דק את הבצל. שוטפים וקוצצים דק את הכרישה. מסננים את האפונה. שמים סיר על הכיריים, מוסיפים מרגרינה ומחממים לטמפרטורה גבוהה.

מוסיפים את הבצלים, תפוחי האדמה והגזר ומקפיצים בסיר. לאחר מכן מוסיפים את האפונה, מוזגים מים, מביאים לרתיחה ולאחר מכן מכבים את האש.

מורידים את עוצמת הטמפרטורה ולבשל עד שהאפונה רכה (בערך 60-90 דקות).

כשהאפונה מבושלת, מוזגים כמחצית מהכמות לקערה וטוחנים אותה עם מערבל מזון עד להפיכתה למחית.

לאחר מכן מחברים בין המחית לבין הקערה עם האפונה השלמה ומכניסים שוב לסיר.

מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.

חותכים את הנקניקיות לפרוסות ומוסיפים למרק.

מוזגים את המרק לקערות או צלחות ומקשטים בפטרוזיליה.

טיפ: האפונה מתעכלת יותר אם מי ההשריה לא משמשים לבישול. המליחו את המרק רק לאחר הבישול, אחרת האפונה תזדקק לזמן בישול ארוך בהרבה.

המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל קופרבוש.


2. מרק עדשים

מרכיבים:

100 גרם עדשים
1 גזר גדול
1 בצל
1 כרישה
1 שורש סלרי
4 נקניקיות מעושנות
2 תפוחי אדמה
מלח
פלפל
1 כף קמח
2 כפות שמן
פטרוזיליה
1 ליטר מים

(צילום: קופרבוש סטודיו)

הוראות הכנה:

קולפים את הבצל וחותכים אותו דק.

מחממים סיר על הכיריים.

מוסיפים את השמן והבצל הקצוץ עד שהבצל נהיה שקוף

מוסיפים את הגזר, הסלרי והכרישה ומבשלים למשך 2 דקות.

מוסיפים את העדשים והמים. מניחים להן להתבשל כ-20 דקות על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב לסירוגין.

שוטפים, מקלפים וחותכים בינתיים את תפוחי האדמה לקוביות.

מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה והנקניקיות למרק.

מניחים לרכיבים להתבשל עוד 10 דקות.

מסירים את הסיר מהכיריים, מוסיפים את כף הקמח ומערבבים בעזרת מטרפה.

מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל ולבסוף מוסיפים את הפטרוזיליה ומגישים.

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל קופרבוש.


3. מתכון למרק קובה דלעת.

מצרכים:

למלית הקובה:

  • 300 גרם בשר טחון
  • 1 בצל קצוץ מאוד
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל לבן
  • כפית בהרט

לבצק הקובה:

  • 2-2.5 כוסות סולת
  • כף שמן
  • רבע כפית מלח
  • 1-1.5 כוסות מים

אילוסטרציה (צילום: Yossi Zamir/Flash90)

למרק:

  • 2 כוסות קוביות דלעת
  • 2 בצלים קצוצים
  • 2 עגבניות קלופות קצוצות
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • שליש כוס מיץ לימון
  • כף בהרט
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • 5 כוסות מים
  • כף סוכר

אופן ההכנה:

1.מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית. (רצוי בסיר עמוק "ארבל" של סולתם)

2.יוצרים כדורים קטנים ומקפיאים לשעה על מגש

3. מערבבים את מרכיבי בצק הקובה.

4. עוטפים את כדורי הבשר בבצק.

5. בסיר עמוק מניחים שמן, בצל , עגבניות ,סלרי ותבלינים מערבבים מוסיפים דלעת, רסק, מים ומיץ לימון, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את הקובה.

6. מבשלים בכיסוי חלקי כ- 25 דקות מקפידים לערבב כל כמה דקות.

המתכון באדיבות "סולתם"


4. מרק עוף אסיאתי חם ומפנק

100 גרם אטריות אורז

1 ליטר מרק צח

1 כפית חמשת התבלינים הסינית

2 כפות רוטב סויה

1 גזר חתוך לרצועות דקות

2 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק (החלק הלבן והירוק, לחוד)

1 כוס כרוב חתוך דק-דק

אפשר גם:

להוסיף חצי פחית חלב קוקוס לייט

(צילום: באדיבות יח"צ מאסטר שף)

הוראות הכנה:

1. משרים את אטריות האורז במים רותחים במשך שלוש דקות עד שמתרככות, מסננים.

2. מחממים את המרק ומתבלים בחמשת התבלינים וברוטב סויה. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. (לפעמים צריך להוסיף מלח או סויה, תלוי במרק. אם רוצים- מוסיפים חלב קוקוס.

3. מניחים בכל קערית רבע מכמות כל אחד מהמרכיבים: אטריות, רצועות גזר, החלק הלבן של הבצל הירוק ורצועות הכרוב.

4. יוצקים מעל את המרק ומסיימים עם בצל ירוק. מגישים מיד.

5. אם רוצים, אפשר להוסיף נתחי עוף או בקר.

המתכון באדיבות המותג הקולינארי מאסטר שף.


5. מרק תירס בסגנון אסיאתי

מצרכים: 

2 קופסאות תירס לייט (335 גרם לאחר הסינון)
2 כפות שטוחות קורנפלור
2 ביצים
6 כוסות מים או ציר עוף
2 כפות רוטב סויה אמיתי
3 כפות חומץ
מלח לפי הטעם
1 כפית שמן שומשום
בצל ירוק או כוסברה קצוצה לעיטור המנה

(צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה:

שופכים לסיר קופסאת שימורים אחת של תירס עם הנוזלים וטוחנים עם בלנדר מוט למחית אחידה מסננים את הנוזלים מקופסאת שימורים השנייה ומעבירים את גרגירי התירס לסיר.

מוסיפים את המים או ציר העוף, את רוטב הסויה ואת החומץ ומבשלים על אש בינונית בקערה קטנה מערבבים את הקורנפלור במעט מים קרים לתערובת חלקה ומוסיפים לסיר. מביאים את המרק לרתיחה וממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות.

בקערה טורפים את הביצים ובעזרת מזלג מזליפים את הביצים למרק, נוצרים נטיפי ביצה במרק. ממשיכים לבשל עוד כחמש דקות. מוסיפים את שמן השומשום, מבשלים עוד כדקה ומכבים את האש. כל מנה מעטרים בכף של בצל ירוק או כוסברה קצוצה.

המתכון באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו