בהמשך להנחייתו של שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ ולאחר שהצו פורסם להערות הציבור, ממשלת ישראל אישרה היום (ראשון) את ביטול המס על החד פעמי.
שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ מסר: "הבטחנו וקיימנו. אני קורא לאזרחי ישראל לבדוק מול הקמעונאים ובעלי המכולות את הורדת מחיר החד פעמי, המאבק ביוקר המחיה זה מאבק של כולנו".
השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן, התנגדה לביטול מיסוי כלים חד פעמיים בישיבת הממשלה. השרה סילמן: "אני מודה לראש הממשלה בנימין נתניהו על ההחלטה היום בישיבת הממשלה להביא חלופה תוך שישה חודשים יחד עם שר האוצר בצלאל סמוטריץ לצמצום הצריכה של הכלים החד פעמיים. אנו נגבש חלופה מיטיבה ונכונה לכלל אזרחי מדינת ישראל".
סילמן הוסיפה: "מלכתחילה מדינת ישראל היתה צריכה להוביל מהלך הדרגתי ונכון של שינוי היוצר תהליכים ולא להנחית החלטה שמעוררת אנטגוניזם כלפי ציבור מסויים".
"מאחר והמס הוכיח את עצמו והביא להפחתה משמעותית בצריכה ולצמצום הנזקים הסביבתיים והבריאותיים שנגרמים מהשימוש בכלים חד פעמיים ומתוך מחויבות לסביבה ולבריאות הציבור אין לבטל מיסוי זה ללא חלופה ראויה".
המס, שנכנס לתוקפו בחודש נובמבר 2021, גרם לירידה בצריכה בהתאם לתחזית של עבודת המטה שאפיינה את גמישות הביקוש למוצרים עליהם חל המס. על פי נתונים של חברת סטורנקסט, חלה ירידה חדה ברכישת כלים חד- פעמיים.
כזכור, בהתאם להחלטת ממשלה 261 מיום 1 באוגוסט 2021 בעניין הפחתת השימוש בכלים חד-פעמיים מפלסטיק, החל מנובמבר 2021 מוטל מס קניה בשיעור של 11 ש"ח לק"ג על כלי פלסטיק ו- 3.3 ש"ח לק"ג על כלים חד- פעמיים מנייר המכילים פלסטיק, החלטה זו בוטלה.
במגזר החרדי הביעו ביקורת רבה על יו"ר ישראל ביתנו, שלטענתם כל רצונו בעליית המס על מוצרי חד פעמי ושתייה מתוקה הייתה פגיעה ישירה במגזר החרדי, צרכן מובהק של מוצרים אלו.
לעומת זאת, ליברמן טען כי מטרת התכנית הייתה הפחתת שימוש בכלי פלסטיק חד-פעמיים, במטרה לצמצם את זיהום הסביבה הגדול הנגרם מכך, וכי בשום אופן הוא לא פעל נגד מגזר מסוים בחברה הישראלית.
מה דעתך בנושא?
34 תגובות
6 דיונים
אבי
חבל מאוד. החד פעמי זה נזק אדיר לסביבה. כמדומני יש איזה משפט שאנחנו צריכים לשמור ע מה שנברא כי אין מי שיתקן אם אנחנו נקלקל
19:37 30.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
פפפ
שר אוצר דמיכולו רק מלכלכים
16:28 30.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אלעד
גם התגובות, גם הכתבות, הכל מוטה שמאלה הכל מזכיר מאוד את מפלגת ימינה הצבועה
01:01 30.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נחמן
ביג דיל.סמטוטריץ מחבלגביר ומושחתיהו מתעסקים בקקה.
21:55 29.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שתיה קלה עכשיו
מה עם השתיה הקלה? חד פעמי אגרתי בסיטונאות. את השתיה אי אפשר לאגור. ולכן כל הנתונים שהציגו ירידה מפוברקים.
21:29 29.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דרדעי
באנגליה אוסרים לגמרי כלי פלסטיק החל משנה הבאה ואצלינו מקבלים החלטות מטומטמות אגב המחיר לא ירד הוא פשוט ילך ליבואנים ולמוכרים. ממשלה מטומטמטת
19:59 29.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חי
עשה את זה ליברמן הוא רצה לשלוח אותם למזבלה יחד עם ביבי אז טבעי שאותם חרדים =שבינתיים הוא לא הצליח לשלוח אותם למזבלה) שלא יאמינו שיש לו כוונות טובות לבריאותם של אלו שהוא בכלל מעדיף לראותם מוטמנים לצד סכו"ם חד פעמי משומש במזבלה... אז גם אם נניח הוא באמת מתכוון לדאוג לכדור הארץ א"א לדעת באמת..
15:04 30.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
משלם חשמל ודלק
בטח שביטלה. זה טוב לכל החרדים שלא מיתפרנסים. ומה עם מחירי הדלק, מים, חשמל וארנונה שהובטח ביטול העלאה? זה לא כי זה פוגע באנשי השמאל. שר אוצר= שקר אחד ענק
19:18 29.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
t
בתגובה ל: משלם חשמל ודלק
אפשר להוריד מים חשמל ודלק לחצי מחיר, רק זאת לא תהיה באמת הורדה, כי צריך לממן את כל ההורדה עם תוספת מס. פייק...
21:43 29.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
כמו תמיד
בתגובה ל: t
, אבל זהו, שאת המיסים משלם מיגזר אחד ומההנחות נהנה מיגזר אחר...
21:58 29.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
סבתא לנכדים
פשע פשע לצורכים ולאקלים המדינה נובע מנקמנות טפשית
18:39 29.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
פיני
מרעיל המשקאות הלאומי. לדיראון.
18:30 29.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ח.
אתם מטורפים.בקצב אחורי כזה נגיע לימי הביניים.בהצלחה וחורבן.
18:27 29.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר