פראמדיק מד"א פאדי דקידק היה אחד מהראשונים שהגיע לשתי הזירות של פיגועי הירי שהתרחשו במהלך השבת בירושלים, כשהוא הוזנק לטפל בפצועים וההרוגים מהאירועים. הערב (מוצ"ש) פאדי שחזר את הרגעים שהגיע לזירות – בבית הכנסת בנווה יעקב, שם נהרגו 7 בני אדם ונפצעו שלושה נוספים, וכן בעיר דוד – שם אב ובנו נפצעו באורח קשה.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
"מדובר בשתי זירות קשות מאוד. גם אתמול בלילה ליד בית הכנסת וגם היום כשהאב והבן נפצעו" סיפר בראיונות לאתרים Ynet וישראל היום. "אני מתנדב במד"א, ותושב בית חנינא במזרח ירושלים. הייתי מהכוחות הראשונים של מד"א שהגיעו גם אתמול לפיגוע הקשה מאוד וגם לפיגוע היום בעיר דוד. זה בהחלט לא פשוט להיות עם הכוח הראשון שמגיע לזירות, לראות את המראות הקשים ולהתחיל לטפל מיד בפצועים".
פאדי סיפר כי הטבח בבית הכנסת בנווה יעקב היה " קשה מאוד. טיפלתי בהרבה אירועי פח״ע, אבל לא היה לי אירוע בסדר גודל כמו הפיגוע בנווה יעקב. זה אחד הפיגועים הגדולים ביותר שחווינו בשנים האחרונות. היו מראות קשים. ראיתי את ההרוג הראשון ואז גיליתי עוד הרוג ועוד הרוג בזירה ארוכה. לא נתקלתי בזה בעבר".
לדבריו, "זו הייתה זירה מורכבת וקשה מבחינת הטיפול שלנו. חשוב לנו לעסוק רק בהצלת חיים תוך כדי שמירה על הבטיחות שלנו. היה חשוב לטפל בפצועים ולסרוק את השטח וגם לשלוח צוותים לטפל בנפגעי החרדה".
פחות מ-12 שעות לאחר מכן, פאדי כבר הוזנק לזירה של פיגוע נוסף – הפעם בעיר דוד. "הגענו לזירה מאד קשה. אנחנו רואים שני פצועים שוכבים עם פצעי ירי בפלג גופם העליון. הענקנו להם טיפול רפואי מתקדם והתחלנו פינוי לבית החולים כשמצבם מוגדר קשה" סיפר. "במהלך הנסיעה אנחנו הבנו שמדובר באבא ובן במשפחה. תוך כדי הפינוי הצלחנו לתקשר ולדבר עם הפצועים, והם פונו להמשך טיפול בבית החולים".
בסיכום דבריו פאדי אמר כי "הזמן יעשה את שלו. אצלנו במד״א מדברים ולא משאירים שום דבר בבטן. הפיגוע אתמול בנווה יעקב ילווה אותי הרבה זמן. אי אפשר לתאר את המראות הקשים שהיו שם, אבל לפחות הצלחנו להציל חלק מהנפגעים וזה מה שמעודד. בפיגוע במעלות עיר דוד אחד הפצועים הוא מתנדב שלנו. טיפלתי בו ודיברתי איתו. זה סוף שבוע קשה, אבל אמשיך הלאה בהצלת חיים".

מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
משה יחיאל
אינשללה שישרפו באש כל אוייבי ישראל אמן ואמן
19:53 28.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר