כמאתיים אמנים וזמרים ישראליים חתמו על עצומה נגד הממשלה, אבל ביניהם אין כמעט אמנים מזרחיים.

כתב התרבות של Ynet, רן בוקר, פרסם הערב (ה') כי האמנים הוכנסו לתוך קבוצת ווטסאפ ענקית המכילה כ-500 חברים בשם "מוזיקאים למען הדמוקרטיה", כדי לארגן את העצומה עליה חתמו.

כשהזמרת מירי מסיקה, שאלה בקבוצה: ״סליחה שאני שואלת. האם יש כאן אמן מזרחי אחד? מרגול? עומר אדם? שרית חדד, זהבה ב,ן עדן חסון. האם העצומה הגיעה אליהם?"

לפי הפרסום של בוקר, התשובות שקיבלה הייתה ״אין לנו טלפונים שלהם״.

מוקדם יותר בסרוגים פרסמנו כי עשרות אמנים חתמו על עצומה נגד סגירת התאגיד ונגד הרפורמה המשפטית.

בגילוי דעת תחת הכותרת 'מוזיקאים למען דמוקרטיה' נכתב בין השאר: "…לא במקרה מי שמנסה לחולל הפיכה משטרית ולרוקן את הדמוקרטיה מתוכן בחר לו את חיסול השידור הציבורי כאחת ממטרותיו הראשונות. …סגירת התאגיד היא השתקה של אלפי קולות שלעולם לא ימצאו את מקומם בגופי השידור המסחריים. …נגיע להפגנה במוצ"ש ונפעל יחד עם חברים לביטול התכנית הזו, ויחד עם כלל אזרחי ישראל כדי לשמור על הדמוקרטיה היקרה לכולנו."

בין החתומים: שלום חנוך, נינט טייב, אהוד בנאי, ארקדי דוכין, ברי סחרוף, ריטה, יזהר אשדות, דני בסן, דנה ברגר, שלומי שבן, דויד ברוזה, אפרת גוש, מיקי גבריאלוב, אתניקס, סי היימן, מאור כהן, אחינועם ניני, יהלי סובול, דן תורן, יוני רכטר, פיטר רוט, מיקה קרני, יובל סמו, יהודה עדר, יאיר ניצני, מוקי.